11:27 14.04.2016

Суд розпочав розгляд клопотання про арешт екс-заступника генпрокурора Каська,

2 хв читати
Суд розпочав розгляд клопотання про арешт екс-заступника генпрокурора Каська,

Печерський районний суд Києва в четвер вранці розпочав розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу колишньому заступнику генерального прокурора України Віталію Каську. У відводі представників державного обвинувачення, про що просив захист В.Каська, суд відмовив.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на початку судового засідання адвокати В.Каська заявили клопотання про відвід представників держобвинувачення, мотивувавши це тим, що нібито не встановлено повноважень прокурора як учасника судового процесу під час розгляду цього клопотання.

Слідчий суддя Олег Білоцерківець відмовив у задоволенні цього клопотання, вважаючи його невмотивованим.

Після цього захисники попросили суд забезпечити рівні умови для всіх учасників процесу, зокрема, для захисту, оскільки засідання проходить у маленькій залі і немає належних умов для роботи.

Суд оголосив півгодинну перерву для вирішення цього питання.

На засідання прийшли екс-заступник генерального прокурора – прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе, уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, колишні співробітники прокуратури з команди Касько-Сакварелідзе, народні депутати фракцій Самопоміч, БПП, позафракційні.

Тим часом біля будівлі суду зібралися близько сотні людей, які виступають на підтримку В.Каська.

Правопорядок біля будівлі суду забезпечують співробітники Нацполіції. Акція проходить спокійно.

Як повідомлялося, в ніч на понеділок, 11 квітня, активіст громадської організації "Автомайдан" Олексій Гриценко на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив, що співробітники прокуратури в неділю ввечері зачитали колишньому заступникові генерального прокурора України В.Каську підозру у скоєнні злочину. Однак адвокат В.Каська Євген Грушковець заявив, що підозру його підзахисному не було вручено.

У свою чергу прес-служба Генпрокуратури в понеділок вранці підтвердила, що співробітники прокуратури повідомили про підозру В.Каська у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів) Кримінального кодексу України.

У Генпрокуратурі стверджують, що про підозру було повідомлено з дотриманням всіх передбачених законом прав підозрюваного, а також з урахуванням перебування В.Каська в статусі адвоката, у зв'язку з чим підозру підписав заступник генерального прокурора України.

В.Касько висловив думку, що його хочуть змусити залишити країну, але заявив, що не має наміру цього робити, і боротиметься за свої права.

Екс-заступнику генпрокурора вручили клопотання про взяття під варту 13 квітня. Того самого дня її було подано до Печерського районного суду Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА