14:37 16.04.2016

ДТЕК за час своєї роботи інвестував у теплову генерацію, альтернативну енергетику і видобуток вугілля понад $5 млрд - глава компанії

2 хв читати
ДТЕК за час своєї роботи інвестував у теплову генерацію, альтернативну енергетику і видобуток вугілля понад $5 млрд - глава компанії

Майже $2,5 млрд енергетична компанія ДТЕК інвестувала у вугільну галузь за час своєї діяльності, близько $1,1 млрд компанія інвестувала в розвиток підприємств теплової генерації і близько $400 млн – в альтернативну енергетику, повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

"Загалом за десять років ми інвестували понад 5 млрд доларів", - сказав гендиректор ДТЕК в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Водночас він зазначив, що компанія змушена була на деякий час призупинити інвестування у газовидобувну галузь, зокрема через несприятливу регуляторну політику держави і підвищені ставки рентних платежів під час комерційного видобутку газу, що діяли протягом 2015 року.

"Планували цього року вийти на обсяг видобутку 2 млрд кубометрів газу, але бачимо, що цього не вийде - через ситуацію 2015 р. Але все одно ми дивимося на цей бізнес, як на один із найважливіших, стратегічних. З 2013 р. ми інвестували в нього понад 2 млрд грн, і будемо далі його розвивати та інвестувати", - зазначив М.Тимченко.

За його словами, обсяг видобутку газу ПРАТ "Нафтогазвидобування", що належить ДТЕК, в 2013 році становив близько 500 млн кубометрів, в 2014-му - близько 750 млн, в 2015-му - 1,3 млрд кубометрів.

"У "Нафтогазвидобування" два родовища - Семиренківське і Мачухське, плюс ми брали участь в аукціоні щодо Хорошевської площі, купили родовище в Харківській області", - повідомив М.Тимченко.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що керує трьома операційними компаніями з активами у вуглевидобутку, тепловій енергетиці та дистрибуції, а також в альтернативній енергетиці та у видобутку газу. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. У ДТЕК працює 118 тисяч осіб.

Згідно з інформацією на сайті компанії, до портфеля активів у вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції входять 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю понад 18 ГВт; 6 підприємств з дистрибуції електроенергії, які обслуговують 4,4 млн клієнтів. Сегмент альтернативної енергетики становить 1 ВЕС встановленою потужністю 200 МВт. Доведені запаси природного газу (С1, С2) на трьох родовищах становлять 26 млрд куб. м.

Постачання електроенергії генеруючими підприємствами ДТЕК у 2015 році становило 38,3 млрд кВт∙год., з яких 634 млн кВт∙год забезпечила ВЕС, передання електроенергії мережами – 45,1 млрд кВт∙год, видобуток вугілля – 28,7 млн тонн, видобуток природного газу – 1,3 млрд куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА