10:21 19.04.2016

Україна залишається в програмі з МВФ - глава НБУ

2 хв читати
Україна залишається в програмі з МВФ - глава НБУ

Україна залишається в програмі розширеного фінансування EFF з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і готова до подальшого проведення реформ, зазначено в повідомленні Національного банку України (НБУ) за підсумками візиту його глави Валерії Гонтаревої на щорічні "Весняні зустрічі" МВФ і Світового банку.

"Реформи, передбачені програмою МВФ, є для нас основними. На зустрічі ми підтвердили, що Україна перебуває в програмі й новий уряд сприятиме продовженню співпраці з МВФ", - наведено в повідомленні слова В. Гонаревої.

Нацбанк повідомляє, що під час зустрічі з українською делегацією директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард зазначила, що Фонд готовий продовжити підтримку України на шляху економічних реформ, і анонсувала візит місії МВФ в Україну найближчим часом.

В. Гонтарева під час візиту також зустрілася із заступником міністра фінансів США з міжнародних питань Натаном Шіїтсом, главами Банку Англії Марком Карні, Ріксбанку (Швеція) Стефаном Інгвесом, Центрального банку Австрії Евальдом Новотни, Центрального банку Грузії Кобою Гвенетадзе, главою Комісії з фінансових ринків і капіталу Латвії Петерисом Путнінсом і представниками Citi Bank.

Як повідомлялося, відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17 млрд) спершу передбачала проведення щоквартального огляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Проте дотепер країна отримала лише перший транш на $5 млрд і другий - на $1,7 млрд, і з осені минулого року програма практично припинено.

Офіційні представники МВФ неодноразово заявляли, що Фонд чекає на прояснення ситуації навколо уряду України та стійкості парламентської коаліції, а також демонстрації боротьби з корупцією та готовності продовження реформ для завершення другого перегляду програми EFF і виділення третього транша.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА