13:26 19.04.2016

Прокуратура порушила справу за фактом незаконної заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в Криму

2 хв читати

Прокуратура Автономної Республіки Крим (розташована в будівлі Генпрокуратури в м. Києві) розпочала кримінальне провадження за фактом незаконної заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на території Криму, повідомили в Генеральній прокуратурі України.

"Прокуратура Автономної Республіки Крим здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо вчинення незаконно створеної "прокуратурою Республіки Крим" дій, спрямованих на протиправну заборону діяльності представницького органу - меджлісу кримськотатарського народу", - зазначено у повідомленні управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури у вівторок.

Як зазначається, цей факт свідчить про продовження репресій проти кримськотатарського народу і всіх громадян, які протистоять тимчасовій окупації території України з боку Російської Федерації так званою "прокуратурою Республіки Крим" і органами влади.

"Самопроголошена влада під приводом нібито протидії екстремістській діяльності прагне позбавити кримських татар представницького органу, наполегливо ігноруючи норми міжнародного права у сфері прав корінних народів. Зокрема, Декларацією ООН про права корінних народів підтверджується право таких народів на власні представницькі інститути", - зазначають у Генпрокуратурі.

В українських правоохоронних органах наголошують, що шляхом заборони діяльності Меджлісу окупаційна влада Криму порушує "рівноправність громадян, навмисне принижуючи національну гідність кримськотатарського народу".

"Водночас згідно зі ст. 1 закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правового режиму на тимчасово окупованій території України" тимчасово окупована територія України є невід'ємною частиною території України, на яку поширюється дія Конституції та законів України. Отже, зазначене свідчить про незаконність дій представників окупаційної влади Криму, яка, намагаючись безпідставно заборонити діяльність представницького органу національного самоврядування кримськотатарського народу, перешкоджаючи законній діяльності Меджлісу", - ззаначено в повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначається, що належних заходів реагування на виявлені порушення закону вживатимуть і надалі. "Відповідальність кожного, хто вчинив злочин на тимчасово окупованій території України, буде неминучою", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА