18:24 22.04.2016

Топонімічна комісія Одеської міськради відхилила пропозицію щодо надання одній з вулиць міста імені Скрябіна

1 хв читати
Топонімічна комісія Одеської міськради відхилила пропозицію щодо надання одній з вулиць міста імені Скрябіна

Історико-топонімічна комісія Одеської міськради відхилила пропозицію надати одній з вулиць Одеси ім’я музиканта Кузьми Скрябіна (справжнє ім'я - Андрій Кузьменко).

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", своє рішення комісія мотивувала тим, що життя і творчість українського співака мають опосередковане відношення до історії Одеси.

Крім того, комісія відмовилася демонтувати пам'ятник на Привокзальній площі на місці, де в січні 1918 року відбувся бій між повсталими робітниками, матросами і солдатами з військами Української Центральної Ради, оскільки він фіксує реальний факт в історії Одеси.

Члени комісії також відправили на доопрацювання питання "найменування топонімічних об'єктів Одеси на честь людей, що зробили внесок у боротьбу за незалежність і розбудову Української держави: Шелухіна Сергія Павловича (1864-1938), Біскупського Василя Вікторовича (1878-1945), Шухевича Романа Осиповича (1907-1950), Змієнка Всеволода Юхимовича (1886-1938), питання установки меморіальної дошки з інформацією про місцезнаходження фортеці Хаджибей на Приморському бульварі і деякі інші.

Як повідомлялося, 2 лютого 2015 року в ДТП у Дніпропетровській області загинув відомий український співак, лідер гурту "Скрябін" А.Кузьменко, відомий під псевдонімом Кузьма. Президент України Петро Порошенко нагородив його орденом "За заслуги" І ступеня (посмертно).

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА