16:04 26.04.2016

Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні через подання недостовірних даних

2 хв читати
Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні через подання недостовірних даних

Телеведучому Савіку Шустеру анульовано дозвіл на застосування праці в Україні на підставі того, що документи, подані роботодавцем, містили недостовірні дані, заявляє Державна служба зайнятості.

"22.04.2016 до Державної служби зайнятості надійшов лист від Державної фіскальної служби України про те, що стосовно громадянина Канади С.Шустера здійснюється кримінальне провадження, внесене Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби зайнятості України 05.10.2015 до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Таким чином, на час прийняття Київським міським центром зайнятості рішення про продовження дії дозволу на застосування роботодавцем праці громадянина Канади С.Шустера не враховано факту здійснення стосовно зазначеного іноземця кримінального провадження", - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці Держслужби зайнятості в соціальній мережі Facebook у вівторок.

Як зазначено в повідомленні, відповідно до пункту 25 Порядку видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.05.2013 №437, дозвіл анулюється у разі встановлення недостовірності даних, що містяться у поданих роботодавцем документах.

Також зазначено, що відповідно до пункту 24 зазначеного Порядку регіональний центр зайнятості приймає рішення про відмову у видачі або продовженні дії дозволу на роботу в Україні у разі відбування іноземцем або особою без громадянства на момент оформлення дозволу покарання за скоєння злочину або здійснення стосовно нього кримінального провадження.

"Отже, дозвіл на застосування роботодавцем праці громадянина Канади С.Шустера було анульовано на підставі того, що документи, подані роботодавцем, містили недостовірні дані. А саме, в документах відсутня інформація про здійснення відносно громадянина Канади С.Шустера кримінального провадження, що є підставою для відмови в продовженні дозволу", - йдеться в повідомленні.

При цьому у Держслужбі зайнятості звертають увагу на той факт, що в довідці, виданій Міністерством внутрішніх справ України, відсутня будь-яка інформація про наявність чи відсутність здійснення кримінального провадження стосовно С.Шустера. "Таким чином, варто підняти питання стосовно належного виконання Міністерством внутрішніх справ України своїх завдань і функцій", - йдеться в повідомленні.

"Водночас вважаємо неприпустимою поведінку С.Шустера, деяких громадян України та народних депутатів України, які 26 квітня 2016 року з 15:00 заблокували роботу Київського міського центру зайнятості та унеможливили прийом безробітних", - заявили в Держслужбі зайнятості.

Як повідомлялося, у вівторок, 26 квітня, стало відомо, що відомому журналісту Савіку Шустеру було анульовано ліцензію на роботу в Україні. У Київському центрі зайнятості пояснили, що таке рішення було ухвалено на підставі отриманої від Державної служби зайнятості інформації про відкрите стосовно нього кримінальне провадження.

Сам телеведучий С.Шустер вважає цілеспрямованим ухвалення такого рішення напередодні свят.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА