16:09 26.04.2016

Шустер про анулювання його ліцензії на роботу в Україні: Це зроблено спеціально перед святами

2 хв читати
Шустер про анулювання його ліцензії на роботу в Україні: Це зроблено спеціально перед святами

Журналіст, телеведучий Савік Шустер, якого позбавили ліцензії на роботу в Україні, вважає цілеспрямованим ухвалення такого рішення напередодні свят.

"Я думаю, вибір часу зовсім не випадковий. Перед Пасхою, перед травневими святами у людей увага до телебачення не така вже пильна, а коли всі повернуться до міста... на початок пленарного засідання (Верховної Ради - ІФ), вже всі про це забудуть. Тобто розрахунок було зроблено такий", - сказав він журналістам у Києві у вівторок.

На запитання про подальші дії в такій ситуації С.Шустер заявив, що має намір очікувати реакції на ситуацію керівництва Державної служби зайнятості. Крім того, він заявив, що його телеканал 3s.tv працюватиме "без дозволу на роботу".

С.Шустер також зазначив, що видворити з України його буде складно, "тому що я не знаю тоді, хто сюди приїде з інвесторів, роботодавців, якщо так можна взяти і вигнати". "Проблема навіть не в цьому, проблема в тому, що ця влада, виявляється, абсолютно не терпить ніякої критики на її адресу. До нас приходять люди і постійно цю критику висловлюють. Вони (влада - ІФ) постійно борються з дзеркалом. Ну ось розіб'ють вони наше дзеркало. Але потім же з'являться інші дзеркала… Загроза над усіма нами - і над політиками, які не згодні, і над журналістами, які хотіли б відбивати життя таким, яким воно є, а не придумане ними", - пояснив телеведучий.

Він зазначив, що те саме проходив у РФ, "щоправда, там позбавили посвідки на проживання, тому там потрібно було виїжджати одразу". "Тут, по-перше, посвідка на проживання залишилася, по-друге, в Україні діє зовсім інше право для іноземців - я маю право перебувати 90 днів на території України все одно, потім виїжджати і повертатися. Так що не так легко буде від мене позбавитися", - сказав С.Шустер.

Журналіст також розповів, що претензії Державної податкової служби стосовно нього зараз оспорюються. "Ми вважаємо, що це все дуже неправильно, це реально придумана справа просто на порожньому місці, це настільки все сфабриковано. І я дуже не хочу, щоб це все стало прецедентом. Потім це все можна використати проти інших. Це вже робиться проти малого, проти середнього бізнесу", - сказав С.Шустер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА