12:50 12.05.2016

Законопроект про автономізацію клінік може бути проголосований у другому читанні наприкінці травня або на початку червня

2 хв читати
Законопроект про автономізацію клінік може бути проголосований у другому читанні наприкінці травня або на початку червня

Законопроект №2309а-д про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення законодавства з питань охорони здоров'я - так званий законопроект про автономізацію клінік, може бути проголосований в другому читанні вже наприкінці травня – на початку червня, прогнозує заступник глави парламентського комітету з питань охорони здоров'я Олег Мусій.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" він зазначив, що цей законопроект є тільки "першим кроком, навіть не фундаментом нової системи".

"Базові й основні закони - це №2409а про основи державної політики охорони здоров'я і №4456 про організацію медичного обслуговування. Я б не перебільшував значення законопроекту про автономізацію, це тільки перший крок, навіть не фундамент нової системи. Базові і основні закони - це №2409а і №4456. Вони зареєстровані у Верховній Раде, схвалені усіма членами комітету з охорони здоров'я, і комітет дає їм зелене світло. Є рішення комітету про негайне включення цих основних двох законопроектів до порядку денного, щоб ми могли впродовж місяця отримати укладення головного науково-експертного управління, дати рекомендацію комітету і винести в залу на голосування. Якщо так станеться, то вже наприкінці травня або на початку червня вони можуть бути проголосовані в першому читанні. Тоді ж може бути проголосований в другому читанні і допрацьований законопроект №2309а-д", - сказав він.

Як повідомлялося, Верховна Рада 21 квітня 2016 року проголосувала в першому читанні так званий "законопроект про автономізацію клінік" №2309а-д про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення законодавства з питань охорони здоров'я. Цей документ в грудні 2015 року зареєстрували депутати-члени парламентського комітету з охорони здоров'я.

МОЗ влітку 2015 року розробило відповідний законопроект №2309, проте вказаний комітет його відхилив.

Раніше профільний комітет Верховної Ради відмовився підтримувати аналогічні законодавчі ініціативи Мінохоронздоров'я, побачивши в них ризик приватизації закладів охорони здоров'я.

У свою чергу, представники МОЗ критикували депутатський законопроект, зокрема за відсутність кінцевих термінів проведення автономізації установ охорони здоров'я, що, на думку представників відомства, може розтягнути процес реорганізації до безкінечності.

Повний текст інтерв'ю О.Мусія читайте на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА