13:11 13.05.2016

У рамках розслідування планується судова експертиза 17 картин, виявлених в Одеській області - Матіос

2 хв читати
У рамках розслідування планується судова експертиза 17 картин, виявлених в Одеській області - Матіос

У рамках досудового розслідування планується проведення судової експертизи 17 картин, викрадених з італійського музею та виявлених в Одеській області, повідомив заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Кілька днів тому в результаті якісно спланованої та проведеної операції офіцерам військової прокуратури Південного регіону України та Державної прикордонної служби України вдалося встановити місцезнаходження та вилучити викрадені 19 листопада 2015 року з музею Кастельвеккьо у м. Верона (Італія) картини італійських художників. 17 полотен всесвітньо відомих живописців епохи Відродження, у тому числі Рубенса, Тінторетто, Пізанелло, оціночною вартістю від EUR15 до 20 млн виявлено під час спроби їх передачі через тайник, обладнаний поблизу лінії державного кордону України з Республікою Молдова у с. Троїцьке Біляївського району Одеської області", - написав А.Матіос на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

За його інформацією, у рамках досудового розслідування, здійснюваного слідчим відділом військової прокуратури регіону, із залученням італійських фахівців планується проведення судової експертизи для підтвердження достовірності полотен, а також комплекс процесуальних дій, необхідних для здійснення повернення цих шедеврів мистецтва до Італії.

Як повідомлялося, 6 травня 2016 року в Одеській області під час підготовки до переправи на територію Молдови було затримано 17 цінних картин, викрадених у 2015 році з Міського музею Кастельвеккьо в м. Вероні (Італія).

7 травня було проведено художню експертизу полотен авторства художників Рубенса, Тінторетто, Пізанелло, Карото та Мантеньї та встановлено, що ці картини є оригіналами.

Президент України Петро Порошенко доручив заступнику голови Адміністрації президента України Костянтину Єлісєєву зв'язатися з італійськими партнерами та запросити експертів для підтвердження достовірності полотен та узгодження формальностей, пов'язаних з їх передачею.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА