13:41 14.05.2016

У Кабміні створено три нових комітети і ліквідовано один

2 хв читати
У Кабміні створено три нових комітети і ліквідовано один

У Кабінеті Міністрів України створено три нових комітети: комітет із питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності; комітет з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку; комітет з питань європейської, євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку.

Текст відповідної постанови №330 від 11 травня розміщено на урядовому порталі.

Крім того, ліквідовано комітет з питань розвитку інфраструктури та екологічної політики, який очолював віце-прем'єр Валерій Вощевський. Комітет із питань розвитку інфраструктури і екологічної політики ліквідовано шляхом визнання недійсним урядового розпорядження №696 від 5 грудня 2014 року.

Згідно з додатками, очолює комітет економічної, фінансової та правової політики перший віце-прем'єр – міністр економічної та правової політики, а його заступником буде віце-прем'єр Володимир Кістіон. Також до складу комітету входять міністри фінансів, юстиції, оборони, внутрішніх справ, інфраструктури, енергетики та вугільної промисловості, екології та природних ресурсів, аграрної політики та продовольства, міністр Кабміну, перші заступники міністра з тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, міністра закордонних справ, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а також заступник міністра Кабміну - директор Урядового офісу з питань європейської інтеграції. До складу комітету входить також голови Державної реєстраційної служби, Фонду держмайна, та за згодою голова НКРЕКП і заступник голови НБУ.

Головою комітету з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку визначено віце-прем'єра Павла Розенка, а його заступником – віце-прем'єра В'ячеслава Кириленка. До складу комітету також входять міністри соціальної політики, освіти і науки, культури, охорони здоров'я, молоді та спорту, інформаційної політики, міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. Також у комітет входять заступник міністра Кабміну, заступники міністрів економічного розвитку і торгівлі, фінансів, юстиції, регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ, а також голова Держкомтелерадіо. Заступник голови НБУ входить до комітету за згодою.

Головою комітету з питань європейської, євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку визначається віце-прем'єр з питань євроінтеграції України, його заступником - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Також до складу комітету входять міністр закордонних справ, а також заступники міністрів оборони, економічного розвитку, фінансів, юстиції, екології, аграрної політики, енергетики, освіти, соцполітики, інфраструктури, внутрішніх справ, культури, молоді та спорту, охорони здоров'я, окупованих територій (згідно з розподілом функціональних повноважень). До комітету входить заступник міністра Кабміну - директор Урядового офісу з питань євроінтеграції та за згодою - заступник голови НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА