17:39 16.05.2016

Відновлення програми з МВФ є головним пріоритетом для України

1 хв читати
Відновлення програми з МВФ є головним пріоритетом для України

Основним завданням для України наразі є відновлення програми співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ), повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

"Зараз пріоритетом номер один є імплементація програми МВФ", - сказав він під час інвестиційної конференції в Києві в понеділок.

У цьому контексті, продовжив Д. Пайєтт, важлива ефективна робота Верховної Ради.

"Я б хотів наголосити, що головним ризиком для України в наступні кілька тижнів є настрій в парламенті і здатність президента, прем'єр-міністра і екс-прем'єра Арсенія Яценюка утримати там дисципліну, щоб Верховна Рада змогла зробити ті кроки, які дозволять капіталізувати прогрес останніх 18 місяців і утримати відновлення економіки", - сказав він.

Розповідаючи про подальші необхідні дії влади України, Д. Пайєтт відзначив боротьбу з корупцією.

"Проблема корупції, імовірно, є головною перешкодою для залучення в Україну зовнішніх інвестицій, які можуть слугувати драйвером швидкого економічного зростання в довгостроковій перспективі", - зазначив він.

Не менш важливим, продовжив посол, є проведення прозорої та ефективної приватизації.

"Приватизація важлива як для поліпшення інвестиційного клімату, так і ліквідації джерела протиправних доходів для олігархів і політичних груп в Україні. Ми особливо стежимо за майбутньою приватизацією Одеського припортового заводу (ОПЗ), яка, як я вважаю, визначить позитивний або негативний тон для подальшої, більш масштабної приватизації", - сказав Д. Пайєтт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА