17:14 18.05.2016

Суд заарештував майно Бахматюка за позовом Нацбанку

2 хв читати
Суд заарештував майно Бахматюка за позовом Нацбанку

Печерський районний суд Києва 12 травня наклав арешт на все рухоме і нерухоме майно Олега Бахматюка - бенефеціара неплатоспроможного банку "Фінансова ініціатива" - у рамках позову Національного банку України про стягнення заборгованості за наданим банку стабілізаційного кредиту на 4 млрд грн, повідомляється на веб-сайті регулятора.

Як наголошується в повідомленні регулятора, стабкредити на 4 млрд грн були надані в 2014 році, як заставу було прийнято майно і майнові права юридичних осіб, О. Бахматюк виступив фінансовим поручителем за цими кредитами.

НБУ нагадує, що 23 червня 2015 року зарахував банк "Фінансова ініціатива" до неплатоспроможних.

Як повідомлялося, НБУ в березні заявив про намір стягнути з поручителів-власників банків, що визнані неплатоспроможними, 11,462 млрд грн.

Згідно інформації НБУ, фінансова порука О. Бахматюка з Віейбі Банку становить 4,55 млрд грн, щодо банку "Фінансова ініціатива" – 4 млрд грн.

Крім того, центробанк має намір відсудити у Костянтина Жеваго заставу рефінансування "Фінанси і Кредит", яким є фінансове поручительство у розмірі 1,45 млрд грн.

Поручитель Імексбанку Леонід Клімов забезпечив кредит НБУ фінансовою порукою на 300 млн грн і спортивно-оздоровчим комплексом "Люстдорф", а Микола Лагун, який є поручителем Дельта Банку, забезпечив кредит земельними ділянками на 768,848 млн грн.

АТ "Комерційний банк "Фінансова ініціатива" заснований у 2005 році. Його 100-відсоковим бенефіціаром на березень 2015 року через Quickcom Limited і ТОВ "Інвест-Сервіс" був Олег Бахматюк, який також є найбільшим акціонером VAB Банку, рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію якого НБУ прийняв 20 березня 2015 року.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2015 року за розміром активів (19,18 млрд грн) банк "Фінансова ініціатива" посідав 16-е місце серед 133 українських банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА