16:46 23.05.2016

Російська агресія на Донбасі є причиною загибелі понад 10 тис. українців і поранень понад 20 тис. осіб – Порошенко

2 хв читати
Російська агресія на Донбасі є причиною загибелі понад 10 тис. українців і поранень понад 20 тис. осіб – Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що за понад два роки російської агресії на Донбасі понад 10 тис. українців загинули, ще понад 20 тис. дістали поранень.

"Вже понад два роки моя країна є ціллю російської агресії. Гуманітарні наслідки цієї агресії становлять понад 10 тис. загиблих українців, понад 20 тис. поранених і близько 1,8 млн внутрішньо переміщених осіб", - сказав глава держави, виступаючи під час сегмента лідерів Світового гуманітарного саміту ООН у Стамбулі, повідомляє прес-служба президента.

П. Порошенко також назвав три головні елементи щодо посилення відповіді на конфлікти та гуманітарні виклики. "По-перше, ми маємо зробити все від нас залежне, щоб відновити повагу до міжнародного права і забезпечити ефективність міжнародних інструментів задля врегулювання конфліктів та притягнення до відповідальності тих, хто їх розпочав. Це є нашою колективною відповідальністю", - сказав він.

По-друге, наголошує президент, для досягнення успіху на цьому шляху "ми маємо об'єднатися та бути солідарними та демонструвати міцне політичне лідерство". "Треба сказати "досить" і дотримуватися цього постулату доти, доки ситуація не повернеться до status quo ante. Маю на увазі, зокрема, дискусію про санкції. Ніхто не повинен відчувати себе безкарним. Тільки тоді, коли нам вдасться залагодити конфлікт, ми зможемо взятися за вирішення левової частки гуманітарних викликів", - прогнозує глава держави.

Крім того, третій аспект, за словами президента, полягає в тому, що український досвід на Донбасі свідчить про те, що дуже важливо не лише вчасно приділити увагу вирішенню невідкладних гуманітарних потреб, але й пошуку довгострокових рішень.

"Ми дійсно віримо, що глобальне зобов'язання перед порядком денним для людства може і принесе справжні зміни, до яких ми так прагнемо. Україна готова забезпечити свій внесок у підтримку виконання порядку денного для людства і закликає до цього інші держави", - підсумував П. Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА