17:31 01.06.2016

Є реальна загроза життю деяких фігурантів справи про "чорну касу" ПР

2 хв читати
Є реальна загроза життю деяких фігурантів справи про "чорну касу" ПР

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявляє про існування реальної загрози для життя деяким особам, що фігурують у справі про "чорну касу" Партії регіонів, які передав детективам колишній перший заступник глави Служби безпеки України Віктор Трепак.

"Життя деяких осіб реально під загрозою, оскільки питання дуже серйозне. При цьому прізвища цих осіб називаються, зараз вживаються заходи для того, щоб не допустити, щоб вони полишили країну і порушується питання про їхню безпеку – прізвища озвучені на всю країну", - сказав А. Ситник на прес-конференції в середу в Києві.

Він звернувся до цих осіб, щоб вони звернулися до НАБУ: "Ми готові вислухати всіх, зокрема на умовах анонімності".

За словами директора НАБУ, попередня оцінка така, що багато фігурантів справи отримували великі суми через посередників, і прізвища цих посередників зафіксовані в отриманій детективами документації.

А. Ситник також заявив, що оскільки переданих матеріалів багато, детективи НАБУ будуть йти поетапно, починаючи від найбільших сум. Він не назвав максимальної суми хабара, але сказав, що сам бачив на суму $6 млн.

Відповідаючи на запитання, чи допитуватиме НАБУ всіх осіб, імена яких зазначені в матеріалах, глава Бюро сказав: "Звичайно". При цьому він додав, що всіх цих осіб допитуватимуть по черзі, зокрема, тих, за якими фігурують великі суми, викликатимуть першими.

А. Ситник наголосив, що факт зазначення прізвищ, що фігурують у матеріалах справи, а також публічність розслідування шкодить оперативним діям. "Переконаний, що повне оприлюднення даних перешкоджатиме розслідуванню", - сказав він.

За словами директора НАБУ, у переданих до Бюро В. Трепаком матеріалах лише 841 сторінка. Водночас, бухгалтерських документів там немає. У сукупності з іншими доказами, ці документи можуть мати силу доказу.

А. Ситник не виключив, що пізніше всі документи, можливо, будуть оприлюднені в пресі, але проводити розслідування під об'єктивами телекамер " неможливо.

Він зазначив, що наразі справу буде порушено за статтею "надання неправомірної вигоди" КК України.

Також А. Ситник додав, що матеріали В. Трепака не збігаються з тим, що оприлюднив у вівторок на прес-конференції в Києві народний депутат від фракції "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко. "Ми Лещенка викликали на допит, він буде 3 червня, НАБУ хоче дізнатися, звідки він узяв матеріали", - повідомив А. Ситник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА