15:18 03.06.2016

У СБУ не знають, коли саме матеріали "чорної бухгалтерії" Партії регіонів з'явилися у Трепака

2 хв читати
У СБУ не знають, коли саме матеріали "чорної бухгалтерії" Партії регіонів з'явилися у Трепака

У Службі безпеки України заявляють, що їм невідомо про те, коли саме матеріали так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів з'явилися в екс-заступника глави спецслужби Віктора Трепака.

"Ми не знаємо, коли ці матеріали з'явилися у Трепака. Як співробітник Служби безпеки України, він не доповідав про них керівництву рапортом, що мав бути проаналізований і йому було б надано належну оцінку", - повідомила в п'ятницю в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" речник СБУ Олена Гітлянська.

При цьому вона наголосила, що В. Трепак за своєю посадою був куратором робочої групи, що займалася розслідуванням злочинів проти Майдану і фінансовими махінаціями колишньої влади. До цієї групу, за словами О. Гітлянської, входять 39 співробітників СБУ і очолює її керівник одного з департаментів СБУ Анатолій Дублик.

"Ця група виконала понад 200 доручень Генеральної прокуратури України, і ніхто з представників цієї групи, зокрема й керівник групи, нічого не чув про ці матеріали", - наголосила речниця СБУ.

У цьому контексті вона додала: "Тому ми не можемо говорити, коли саме у В. Трепака з'явилися ці матеріали".

За словами О. Гітлянської, цих документів не було і у керівника Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка.

Коментуючи заяву В. Трепака на одному з телеканалів про те, що за ним нібито стежать, О. Гітлянська наголосив, що ця людина як оперативний співробітник прекрасно знає, як діяти в таких ситуаціях. "Сьогодні ми знаємо про факти незаконного стеження з боку приватних осіб за нашими співробітниками і швидко припиняємо це. Про стеження він мав повідомити керівника Служби", - наголосила О. Гітлянську, додавши, що В. Трепак досі перебуває в розпорядженні Служби безпеки України.

"У СБУ є сили і засоби, щоб ті, хто за ним нібито стежить, через півгодини лежали обличчям на землі", - сказала речник СБУ.

Вона також зазначила, що В. Трепаку необхідно було звертатися в установленому порядку у зв'язку з цим, а не говорити про це по телебаченню. "Його можна було б зрозуміти, якщо б він до нас звернувся, а ми його не захистили", - додала О. Гітлянська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА