14:17 08.06.2016

У Києві конвертцентр відмивав гроші "ЛНР" і великого підприємства ГМК

1 хв читати
У Києві конвертцентр відмивав гроші "ЛНР" і великого підприємства ГМК

У Києві Служба безпеки України викрила злочинну групу, причетну до незаконного переведення коштів у готівку та фінансування так званої "ЛНР".

Як повідомляє в середу прес-центр СБУ, організатори конвертаційного центру надавали послуги з переведення коштів у готівку майже 30 комерційних структур, зокрема одному з найбільших в Україні підприємств гірничо-металургійного холдингу.

"Зловмисники реєстрували комерційні структури для укладання фіктивних угод купівлі-продажу товарів або надання послуг з підприємствами, що діють на тимчасово окупованих територіях. Під виглядом виконання фіктивних договорів підприємства т.зв. "ЛНР" перераховували кошти, отримані в результаті господарської діяльності на тимчасово окупованій території, на банківські рахунки комерційних структур, розташованих в Києві. Потім гроші переказували на карткові рахунки організаторів злочинної схеми, переводили в готівку і переправляли на територію, тимчасово підконтрольну терористам ", - повідомили в СБУ.

Під час обшуків в офісних приміщеннях і приміщеннях організаторів конвертаційного центру співробітники спецслужби виявили печатки фіктивних підприємств і фінансово-господарську документацію, яка доводить проведення нелегальних операцій.

Також правоохоронці вилучили майже 1 млн грн готівкою, вогнепальну зброю та боєприпаси.

Відкрито кримінальне провадження за ст.205 (фіктивне підприємництво) та 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА