14:49 10.06.2016

ДПтСУ не склала списку ув'язнених у Криму, засуджених ще за українським законодавством

2 хв читати
ДПтСУ не склала списку ув'язнених у Криму, засуджених ще за українським законодавством

Державна пенітенціарна служба України (ДПтСУ) досі не склала списку українських громадян, засуджених ще за українським законодавством, які відбували свій термін у Криму на момент його анексії, заявила уповноважений Верховної Ради України з прав людини (омбудсмен) Валерія Лутковська.

"Українська пенітенціарна система досі не склала реєстру ув'язнених. Ми не знаємо, скільки людей залишилося на території Криму, які були засуджені відповідно до українських законів, відповідно до рішень українських судів. Є приблизна цифра - це десь близько 2 тис. людей, але ніхто не знає, скільки конкретно, ніхто не знає конкретно, в яких закладах вони перебували", - сказала В.Лутковська в ефірі радіо "Крим.Реалії" в п'ятницю.

Український омбудсмен наголосила, що вже отримала кілька десятків звернень від родичів українських ув'язнених, яких після анексії Криму відправили відбувати термін до в'язниць Російської Федерації.

"Усі практично ув'язнені за умовчанням отримали громадянство Російської Федерації, і тепер Російська Федерація їх просто розсилає до своїх закладів відбування покарань, які розташовані не в Криму. До мене звертаються родичі, у мене таких десь близько 20 людей, які звернулися і розповіли про таку свою проблему", - повідомила В.Лутковська.

За її словами, Україна займається поверненням таких ув'язнених на материкову частину країни.

"У рамках нашого гуманного ставлення до тих людей, які залишилися на території півострова після анексії за рішенням судів та які, звісно, перебувають у досить ущемленому положенні, робиться все, щоб вони були переміщені на материкову частину і могли відбувати покарання відповідно до тих рішень українських судів, за якими вони опинилися в ув’язненні", - зазначила омбудсмен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА