14:55 16.06.2016

Спікер ВР підписав закон про зниження акцизу на вживані автомобілі та спрямував його на підпис президенту

2 хв читати
Спікер ВР підписав закон про зниження акцизу на вживані автомобілі та спрямував його на підпис президенту

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на пленарному засіданні парламенту в четвер підписав закон "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів" (3251), який парламентарії прийняли ще 31 травня 2016р.

Згідно з нормами регламенту, після підписання спікером парламенту закон буде спрямований на підпис президенту України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", підписанню А.Парубієм цього закону передувала невдала спроба скасувати його.

Як повідомлялося, 31 травня 2016 року Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №3251, яким тимчасово, до 31 грудня 2018 року, значно знижуються ставки акцизного збору на вживані легкові автомобілі, зокрема, з метою мінімізації використання схем "тимчасового ввезення" для ухилення від сплати податків.

Закон набуває чинності з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

Законом передбачено зниження ставок акцизного податку тільки на легкові автомобілі, випущені після 1 січня 2010 року, а також заборонено ввезення автомобілів з країни, визнаної агресором.

Крім того, фізична або юридична особа може ввезти за зниженими ставками тільки один автомобіль і для власних потреб, а якщо такий автомобіль буде відчужений протягом 365 днів, то його власник зобов'язаний сплатити повну ставку акцизного податку.

Відповідно до закону, зокрема, ставки на старі автомобілі з об'ємом циліндра двигуна внутрішнього згоряння до 1 тис. куб. см ставку акцизу пропонується встановити в розмірі EUR0,102 за 1 куб. см (аналогічно до нових авто), що в 10,7 рази менше від наявної ставки акцизу для таких авто не старше п'яти років (EUR1,094).

Найбільше зниження ставки акцизного збору передбачено на автомобілі з об'ємом циліндра двигуна 1-1,5 л: їх пропонується відповідно знизити майже в 22 рази - до EUR0,063 за 1 куб. см об'єму двигуна.

Ставка акцизу для автомобілів з двигуном 1,5-2,2 л знижується в 6,2 раза - до EUR0,267, з двигуном 2,2-3 л - до EUR0,276 (в 8 разів), з двигуном понад 3 л - до EUR2,209 (в 1,5 раза).

Документом також передбачено зниження ставок акцизного збору на старі легкові автомобілі з дизельними і напівдизельними двигунами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА