10:46 21.06.2016

У Національній поліції ініціюють прирівнювання автомобільної крадіжки до квартирної

2 хв читати
У Національній поліції ініціюють прирівнювання автомобільної крадіжки до квартирної

В Україні необхідно посилити покарання за викрадення автомобілів і крадіжки з них, зокрема, прирівняти останні до квартирних крадіжок, інакше їхню кількість знизити буде дуже складно, переконаний перший заступник голови Національної поліції України Вадим Троян.

"Треба змінювати законодавство і посилювати покарання за викрадення. Інакше кількість так і буде вимірюватися тисячами... Як і, до речі, крадіжки з автомобілів. За них реально дають адмінштраф, ст.185, ч.1 КК. У нас же є ідея, яку ми проговорювали в комітетах ВР, прирівняти автомобільну крадіжку до квартирної, зробити цей злочин тяжким, розглядати його за ст.185, ч.3 ", - розповів В.Троян в інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому у вівторок.

Він висловив сподівання, що законодавець підтримає цю ініціативу, "адже і деякі депутати постраждали від такого злочину".

За словами першого заступника голови Нацполіції, в Україні зараз фіксується тенденція до зниження кількості автомобільних угонів, але їхня кількість все одно залишається досить високою. "Багато викрадень в Україні було скоєно в 2005 році, одразу після Помаранчевої революції - 6200 епізодів. Потім кількість знизилася і різко зросла в 2014 році - 8900 епізодів. У минулому році було приблизно 7 тисяч викрадень, в цьому - менше, тобто тенденція до зниження кількості є", - розповів він.

В.Троян також зазначив, що великою проблемою у розкритті цього виду злочинів є, що вони часто є міжтериторіальними. "Бандити з Києва їдуть в область, викрадають там машину і повертаються в столицю. І навпаки. А розслідують за місцем вчинення. Це за відсутності взаємодії дуже складно. Тоді ми з керівником столичної поліції домовилися і створили, переконавши в цьому Хатію Деканоідзе, спільні групи з викрадень. І результат не забарився: з листопада 2015 року, ми затримали вже 15 злочинних груп", - розповів перший заступник голови Нацполіції.

Він також виступає за інші зміни до законодавства, зокрема, збільшення розміру застави. "При викраденні машини вартістю 100 тисяч доларів застави може становити 30 тис. грн. Якщо викрасти, а потім повернути машину, то потерпілі взагалі відмовляються від своїх претензій і викрадач відбувається адмінштрафом або взагалі залишається безкарним! Тому кількість викрадень і стала зростати" , - зазначає В.Троян.

Як повідомлялося, раніше В.Троян заявляв, що кількість незаконних захоплень транспортними засобами в першому кварталі 2016 року зросла майже на 20% порівняно з таким же періодом минулого року - з 2154 до 2576 злочинів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА