14:18 22.06.2016

Обшуки у будинках Клюєва та Сівковича не дали результатів

2 хв читати
Обшуки у будинках Клюєва та Сівковича не дали результатів

Обшуки у будинках екс-голови Адміністрації президента України Андрія Клюєва та колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Володимира Сівковича не дали результатів, повідомив начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

"Якщо ми говоримо про ці обшуки, то вони проводилися у рамках розслідування щодо подій розгону мітингу 30 листопада 2013 року, де також повідомлено про підозру колишньому президентові та колишньому керівникові МВС, керівникам київської міліції та заступникам, яких оголошено в розшук. Також фігурують чотири командири "Беркута", голова КМДА, справа понад рік розглядається в суді", - розповів С.Горбатюк в ефірі телеканалу "112.Україна" в середу.

Він зазначив, що обшуки здійснюються для отримання, "по-перше, додаткових доказів, по-друге, отримання даних за місцезнаходженням тих осіб, які перебувають у розшуку, і третє - з метою виявлення майна, на яке може бути накладено арешт". "Тому що в цих кримінальних провадженнях заявлені цивільні позови від постраждалих, і необхідно буде відшкодовувати цей збиток", - уточнив представник Генпрокуратури.

На уточнювальне запитання ведучого, чи знайшли правоохоронці те, що шукали, С.Горбатюк відповів: "Якщо говорити про останні обшуки (в будинках А.Клюєва та В.Сівковича - ІФ), то ні, тобто результату не досягнуто, якого очікували".

Водночас він поінформував, що під час обшуку у колишнього керівника київської міліції Валерія Коряка було виявлено велику кількість цінностей, на які було накладено арешт.

"Якщо брати кошти, то це EUR40 тис., $10 тис., а точну вартість золотих монет, як старих, так і сучасних, а також інших цінностей, можна буде сказати за результатами експертної оцінки, яка нині проводиться", - уточнив С.Горбатюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА