13:28 25.06.2016

Справу Каська передано Нацполіції

2 хв читати
Справу Каська передано Нацполіції

Справою колишнього заступника генерального прокурора Віталія Каська займається Національна поліція, оскільки Національне антикорупційне бюро України відмовилося його розслідувати, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко в соцмережі «Фейсбук».

"Справу Каська було передано в НАБУ. На жаль, НАБУ відмовилося його розслідувати. Змушений був передати його в Нацполіцію", - написав Ю.Луценко.

Він також повідомив про закриття кримінальних проваджень щодо Центру протидії корупції під керівництвом Віталія Шабуніна і колишнього першого заступника генерального прокурора Давида Сакварелідзе. "Справи щодо Шабуніна і Сакварелідзе закриті", - написав Ю.Луценко.

У свою чергу В.Касько зазначив на своїй сторінці у «Фейсбук», що процесуальне керівництво у його справі здійснює Генпрокуратура. "А щодо поліції – вибачте, але процесуальне керівництво ГПУ ніхто не скасовував. Слідчий поліції і кроку без прокурорів – людей Севрука не зробить)))", - написав колишній заступник генпрокурора.

Як повідомлялося, 15 лютого 2016 року В.Касько написав рапорт про звільнення. "Керівництво прокуратури остаточно перетворило її в орган, де панує кругова порука, а будь-які спроби змінити цю ситуацію всередині прокуратури одразу і показово переслідуються", - сказав В.Касько.

16 лютого на той час генпрокурор України Віктор Шокін схвалив рапорт В.Каська про відставку.

У квітні 2016 року Генеральна прокуратура України повідомила В.Каську про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (підробка документів) Кримінального кодексу України у зв'язку з нібито махінаціями під час отримання квартир у столиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА