13:09 27.06.2016

Глава Міненероговугілля заперечує дефіцит потужностей в енергосистемі країни

1 хв читати
Глава Міненероговугілля заперечує дефіцит потужностей в енергосистемі країни

Українська енергосистема нині має надлишок потужності 2,2 ГВт навіть без запусків газомазутних блоків, і ні про який дефіцит потужностей мова не йде, заявляє міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

"Ні блек-ауту, ні "все пропало" не відбудеться. Ситуацію залишили непросту, але два місяці ми працюємо, а не товчемо воду в ступі. Тому на сьогодні в нас не мінус 2000 мегават (як прогнозували ще на початку літнього періоду), а плюс 2200, газомазутні блоки не запускали і щорічної допомоги від РФ не потребуємо ", - написав І.Насалик в своїй сторінці в Фейсбук в понеділок вранці.

Як повідомлялося з посиланням на джерело, Україна в п'ятницю, 24 червня, отримувала з Російської Федерації 600 МВт електричної потужності в рамках угоди про технічну допомогу через виникнення в енергосистемі країни дефіциту.

Напередодні було ухвалено рішення про запуск газомазутних блоків на Трипільській і Запорізькій ТЕС, навантаженні київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

Споживання електроенергії в енергосистемі України зросло через високі температури і масове включення кондиціонерів. Разом з тим на низці блоків АЕС триває ремонтна компанія, робота Южно-Української АЕС обмежена через брак охолоджувальних потужностей.

Крім того, за даними глави НКРЕКП Дмитра Вовка, з 1 червня припинилося постачання вугілля антрацитної групи з окупованих районів Донбасу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА