11:30 02.07.2016

Бійці добробатів принесли під Печерський райсуд намети і планують встановити їх на Хрещатику

2 хв читати
Бійці добробатів принесли під Печерський райсуд намети і планують встановити їх на Хрещатику

Бійці добровольчих батальйонів планують встановити намети на Хрещатику біля будівлі Печерського районного суду м.Києва, повідомив народний депутат із "Радикальної партії" Ігор Мосійчук.

"Під Печерський суд привезли намети. Бійці добробатів планують ставити їх на Хрещатику. Це може стати початком нового етапу національної Революції", - написав І.Мосійчук на своїй сторінці у Facebook у суботу.

"Ми вирішили, що це вже межа, ми вирішили, що ми його не віддамо, ми вчора ввечері заблокували приміщення суду і не дозволяємо Валентина вивезти до слідчого ізолятора", - сказав депутат від партії "Самопоміч" Єгор Соболєв у коментарі телеканалу "112. Україна".

Він зазначив, що єдиний цивілізований спосіб вирішення цієї конфліктної ситуації - щоб прокуратура подала апеляцію на зміну запобіжного заходу для В.Лихоліта.

"Будь-який прокурор в будь-який момент може прийти і сказати: ми помилилися, Валентин не переховується від слідства. І він, правда, не переховується - він був в 72-й бригаді, він був в Збройних силах України на фронті. Він нікуди не тікав і не планує тікати. Тому ця наша вимога і якщо її не буде підтримано, то ми окуповані, якщо таких, як Лихоліта, заарештовують ", - сказав Є.Соболев.

Нардеп також застеріг правоохоронні органи від спроб штурму будівлі Печерського райсуду, оскільки у присутніх в залі нардепів є зброя, яка може бути застосована. "Є легальна зброя. Наприклад, у Семена Семенченко, який має нагородну зброю від міністра внутрішніх справ, і він сказав, що якщо будуть провокації, він буде його (зброю - ІФ) застосовувати з метою збереження життя людей. Тому жарти в сторону, ми реально в страшній ситуації ", - заявив Є.Соболев.

Як повідомлялося, 2 липня Печерський райсуд м.Києва заарештував на 2 місяці командира батальйону територіальної оборони "Айдар" Валентина Лихоліта з позивним "Батя".

У свою чергу народні депутати та активісти заблокували зал Печерського райсуду і не дали вивезти В.Лихоліта до СІЗО.

Як поінформував народний депутат з Радикальної парії Андрій Лозовий, в залі суду перебувають народні депутати від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук та Дмитро Лінько, депутати від "Самопомочі" Єгор Соболєв та Семен Семенченко, нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Олег Петренко, народний депутат, командир полку "Азов" Нацгвардії України Андрій Білецький, а також народний депутат V-VI скликань Павло Костенко та громадські активісти.

Раніше в п'ятницю, 1 липня, Генеральна прокуратура України повідомила про підозру двом добровольцям батальйону територіальної оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА