14:30 04.07.2016

Дозвіл АМКУ на концентрацію двома фізичними особами по 50% "Нової пошти" не означає її продажу

2 хв читати
Дозвіл АМКУ на концентрацію двома фізичними особами по 50% "Нової пошти" не означає її продажу

Дозвіл Антимонопольного комітету України (АМКУ) двом громадянам України на придбання 50-відсоткових часток у ТОВ "Нова пошта" не означає продажу компанії третім особам, повідомила прес-служба оператора.

"Компанія спростовує повідомлення про те, що "Нову пошту" планують продати третім особам. Про продаж компанії не йдеться", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, АМКУ повідомив про згаданий дозвіл у суботу, 2 липня. "Надано дозвіл фізичній особі - громадянину України на придбання частки в статутному капіталі ТОВ "Нова Пошта" (м. Полтава), що забезпечує досягнення 50% голосів у найвищому органі управління товариства", - такі два повідомлення оприлюднив АМКУ, не уточнюючи інших подробиць.

Згідно з даними в держреєстрі, нині найбільшими власниками ТОВ "Нова пошта" є засновники компанії В'ячеслав Клімов та Володимир Поперешнюк - по 44,97%. Часткою в 0,053% володіє Інна Поперешнюк. Ще 10% належить ПАТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Прайд" (Київ) із вартістю чистих активів на кінець 2015 року 310,49 млн грн, акціонерами якого з частками по 50% також виступають В.Клімов та В.Поперешнюк, а компанією з управління активами - "Інвестиційні партнери". Цьому фонду на кінець минулого року також належало 99% у ТОВ "Нова пошта інтернешнл" (Київ) і 100% у ТОВ "НП Логістик"(с. Білогородка, Київська обл.).

Згідно з оцінками Української асоціації директ-маркетингу (УАДМ), за підсумками 2015 року на ринку поштової логістики України лідирувала державна "Укрпошта" з часткою 32,4% (у грошовому виразі), а "Нова пошта" посідала друге місце - 31,5%. За ними йшла компанія "Міст Експрес" - 12,2% і DHL - 3,5%. УАДМ зазначала, що "Нова пошта" за рік практично наздогнала "Укрпошту", скоротивши розрив між ними з 15,2 процентного пункту (п. п.) до 0,9 п. п.

Загалом УАДМ оцінила зростання ринку в 2015 році на 39% - до 5,3 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА