13:47 06.07.2016

Звернень про помилування до президента поменшало, а самих помилувань побільшало

2 хв читати
Звернень про помилування до президента поменшало, а самих помилувань побільшало

Президент України помилував від початку року 41 засудженого, серед яких семеро іноземців, зокрема п’ять громадян Росії, четверо з яких були помилувані в результаті домовленостей і підлягали обміну, а ще одна громадянка РФ, громадяни Індії та Узбекистану були помилувані за стандартною процедурою, зазначають в Адміністрації президента.

"Із середини грудня дотепер надійшло 669 звернень... Розглянуто 277 клопотань про помилування... Із цих осіб помилувано 41 людину", - сказав керівник департаменту з питань помилування Адміністрації президента Олександр Букалов на брифінгу в середу в Києві.

За його словами, серед помилуваних - 17 жінок і 24 чоловіки. О.Букалов зазначив, що абсолютна більшість помилуваних вчинили злочин уперше. Стосовно 234 засуджених не знайшлося обставин для помилування, тобто було відмовлено в задоволенні клопотання. "Звернень (про помилування) стало менше, а помилувань більше", - сказав О.Букалов, наводячи порівняльну характеристику з попередніми роками.

Говорячи про іноземців, помилуваних цього року за зверненнями засуджених, керівник департаменту повідомив про одного громадянина Індії та одну жінку - громадянку РФ.

"Був (помилуваний - ІФ) громадянин Індії, громадянка Узбекистану та п'ять росіян, з яких четверо - за обміном", - сказав він пізніше журналістам, відповідаючи на уточнювальне запитання.

"Загалом було таких (помилування з подальшим обміном - ІФ) лише чотири випадки. Перший - дві людини, які були помилувані та за допомогою їх передачі до Росії і повернулася Надія Савченко. Нещодавно ще двох українців було повернено і було відправлено (до РФ - ІФ) одного з помилуваних. І в лютому журналістка в Луганській області була звільнена також в обмін на росіянина, який відбував покарання в Україні. Тобто, лише 4 із 41. Решта - це просто звичайні засуджені", - розповів О.Букалов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА