16:39 06.07.2016

Лідери українських стартапів запропонували Порошенку створити держструктуру, що займатиметься питаннями інновацій та ІТ-сектором

2 хв читати
Лідери українських стартапів запропонували Порошенку створити держструктуру, що займатиметься питаннями інновацій та ІТ-сектором

Президент України Петро Порошенко обговорив з лідерами успішних українських стартапів перспективи розвитку ринку інформаційних технологій та інновацій і взаємодії ІТ-сектора і держави.

Як повідомила в середу прес-служба президента України, П. Порошенко позитивно оцінив розвиток стартапів в Україні, додавши, що зараз 3% українського ВВП створює ІТ-галузь, і за останній час у цій сфері було створено 15 тис. робочих місць із середньою зарплатою не менше 2 тис дол.

"Ті повідомлення в ЗМІ, які ми мали щодо обшуків, "наїздів" на ІТ-компанії, не приносять користі ні державі, ні іміджу України в світі, ні досягнення справедливості. Може і є проблеми з тим, що хтось використовує не за призначенням пільги і підтримку, яку держава надає ІТ-індустрії, але боротися з цим точно треба не через обшуки у відомих ІТ-компаніях", - наголосив президент.

Глава держави відзначив значні перспективи української ІТ-індустрії. П. Порошенко наголосив, що влада працює над покращенням інвестиційного клімату, на це спрямовані зміни в Конституцію щодо реформи правосуддя. Також розробляються і проводяться зміни в адмініструванні податкової системи та захисту чесного і прозорого бізнесу від будь-яких утисків з боку правоохоронних органів.

"У свою чергу, представники успішних українських стартапів звернулися з ініціативою створення спеціального державного інституту, що займатиметься питаннями інновацій", - зазначено в повідомленні.

Розповідаючи про виділення бюджетних коштів на інноваційні проекти, П. Порошенко наголосив, що держава фінансуватиме ті напрямки, які на сьогоднішній день вирішують питання її виживання. Зокрема, Міністерство оборони й "Укроборонпром" будуть фінансувати розробки в галузі оборонної промисловості.

Представники українських стартапів також звернули увагу президента на складність оформлення робочої візи в Україні для іноземців. П. Порошенко зазначив, що візи в ІТ-індустрії мають видаватися за окремою процедурою, і для цього має бути розроблений відповідний законопроект.

У зустрічі також взяли участь, зокрема, президент компанії "Квазар-Мікро" і засновник і президент hi-tech холдингу KM Core Євген Уткін, засновник компанії Kodisoft Дмитро Костик, засновник та головний виконавчий директор інвестиційної компанії Horizon Capital Олена Кошарна, заступники голови Адміністрації президента Дмитро Шимків та Ростислав Павленко, радник президента Олександр Пасхавер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА