19:22 08.07.2016

"Новая газета" заявила, що її кореспондент не знімав вогневих точок чи позицій ЗСУ, а здійснював зйомку всередині тимчасового сховища бійців

3 хв читати

Російське видання "Новая газета" у відповідь на звинувачення прес-центру штабу АТО заявило, що їхній кореспондент не знімав вогневих точок чи позицій Збройних сил України на Донбасі.

"Штаб ЗСУ в Донбасі запропонував призупинити акредитацію спеціальному військовому кореспонденту "Новой газеты" Юлії Полухіній за те, що вона оприлюднила факт грубого порушення Мінських домовленостей з боку самопроголошеної "ДНР". Ю.Полухіна із загрозою для власного життя зафіксувала обстріл розташування підрозділів ЗСУ зі 120-міліметрових мінометів, які, згідно з Мінськими угодами, мали бути відведені на визначену відстань від лінії розмежування. Ю.Полухіна поінформувала світову громадськість про те, що на сході України надалі гинуть люди, хоча багато політиків роблять вигляд, що ситуація у них під контролем. Але війна може повернутися в будь-який момент – про це був текст, фото- і відеорепортаж нашого військового кореспондента, яка працювала в зоні конфлікту, маючи на руках усі необхідні акредитації, представляючись своїм ім'ям, називаючи газету, за відрядженням якої вона працює в зоні АТО", – йдеться в повідомленні видання, оприлюдненому на сайті "Новой газеты" в п'ятницю.

У коментарі видання зазначено, що командувач ВДВ України дозволив їхньому кореспонденту працювати в передмісті Авдіївки Донецької області, а, крім того, з Ю.Полухіною, як того вимагають правила штабу АТО, перебував прес-офіцер ЗСУ.

"Журналіст "Новой газеты" не знімав ні вогневі точки, ні позиції української армії, а вів зйомку всередині тимчасового сховища бійців ЗСУ, робив це відкрито і з дозволу офіцерів. Усі звинувачення, висловлені прес-службою АТО, є брехнею. Своїм рішенням вони поставили під питання роботу кореспондентів "Новой газеты" в Україні, що абсолютно не сприяє об'єктивному висвітленню трагічних подій, що відбуваються на сході країни", - йдеться в заяві.

"Ми переконані, що це позиція окремих командирів і посадових осіб української армії, які за старою радянською звичкою вважають, що суспільство не може і не повинно знати правду про те, що відбувається в зоні конфлікту, тому що ця правда може загрожувати їхнім відомчим та особистим інтересам. Очевидно, що грубі та необґрунтовані обмеження роботи журналістів, що дотримуються, зі свого боку, всіх встановлених правил, несумісні з європейським вибором і демократичними реформами, про прихильність яким заявляє вище політичне керівництво України та її народ", - також зазначило видання.

Як повідомлялося, 8 липня штаб АТО повідомив, що ініціює призупинення акредитації журналістам українського каналу "Громадське ТБ" та російської "Нової газети", які виклали в мережу Інтернет зняті відеоматеріали, на яких противник може ідентифікувати позиції українських військових. "6 липня було знято обстріли позицій українських військових із боку бойовиків, а пізніше, 8 липня, відеоматеріали викладено в мережу Інтернет, що становить загрозу виявлення противником позицій бійців АТО", - йшлося в повідомленні.

У свою чергу "Громадське ТБ" уже назвало такими, що не відповідають дійсності, звинувачення прес-центру штабу АТО на адресу його журналістів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА