09:16 12.07.2016

"ВДНГ" і "Київстар" створили акселераційну програму для телеком-стартапів

2 хв читати
"ВДНГ" і "Київстар" створили акселераційну програму для телеком-стартапів

Столичний Національний комплекс (НК) "Експоцентр України" (ТМ ВДНГ) за підтримки провідного оператора мобільного зв'язку "Київстар" створили платформу для розвитку технологічного підприємництва у сфері телекомунікацій і зв'язку – телеком-акселератор ВДНГ-TECh, учасниками якого є 11 стартапів.

"За два місяці на участь у проекті було подано 126 заявок, що значно більше, ніж ми очікували. У фінал ми відібрали 11 проектів", - сказала со-засновник та управляючий партнер проекту Юлія Порошенко.

Проект ставить за мету надати молодим бізнесменам доступ до великих замовників та фінансування, а також можливість протестувати продукти на стадії бета-версії і отримати зворотний зв'язок і консультації від галузевих експертів. У свою чергу, корпорації за невеликі гроші отримають доступ до інновацій і талановитої молоді, зазначають ініціатори ВДНГ-TECh.

Після відбору фіналісти пройдуть тримісячний курс навчання, під час якого учасники удосконалюватимуть власні проекти для їх практичної реалізації.

За словами директора компанії "Київстар" Петра Чернишова, за результатами програми компанія обере кілька фіналістів, проекти яких будуть реалізовані на базі "Київстару".

Як повідомлялося, минулого тижня президент України Петро Порошенко, невісткою якого є Ю. Порошенко, зустрівся з учасниками ІТ-ринку, які звернулися до нього за підтримкою державою ідеї створення "фонду фондів" для інвестування в наявні та новостворені венчурні фонди та IT-стартапи.

Також учасники зустрічі виступили з ідеєю створення в Україні державного інституту, відповідального за інноваційну політику України, за зразком Office of the Chief Scientist (Офіс головного вченого) в Ізраїлі.

Крім того представники IT-бізнесу попросили допомоги в спрощенні умов отримання робочої візи для іноземних фахівців, зупинці неправомірного тиску на ІТ-підприємства з боку правоохоронних органів та створення сприятливих фіскальних умов для ведення інноваційної діяльності в Україні

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА