14:18 14.07.2016

Близько 20 учасників конфлікту біля Будинку профспілок у Києві доправлені до поліції

3 хв читати
Близько 20 учасників конфлікту біля Будинку профспілок у Києві доправлені до поліції

Поліція Києва повідомляє, що біля кафе в Будинку профспілок відбулася бійка між невідомими в камуфляжі і протестувальниками, близько 20 учасників конфлікту доправлені до Шевченківського управління поліції м. Києва.

"До Будинку профспілок підійшла ще одна група осіб у супроводі людей у камуфляжі, пошкодили встановлений паркан поруч (біля кафе в Будинку профспілок - ІФ). У результаті у них стався конфлікт між протестувальниками, які там були, а згодом – зіткнення, сутичка", - повідомляє прес-служба Національної поліції в Києві в четвер.

Як повідомляється, правоохоронці втрутилися в ситуацію, створили коридор і вивели активних учасників, щоб доправити їх до Шевченківського управління поліції. Повідомлень про потерпілих до поліції не надходило.

Як повідомили в поліції, було дві групи людей, одна з яких забарикадувалася всередині Будинку профспілок і нікого не пускали, а друга група прийшла і спробувала звільнити будинок від самовільних загарбників.

Речник ГУ Нацполіції у м. Києві Оксана Блищик, повідомила, що близько 12:00 під Будинок профспілок прийшла ще одна група людей у камуфляжі, стався конфлікт, в результаті якого був пошкоджений паркан.

"Сталася сутичка, біля та всередині кафе.. Наразі ми ще неотримувало повідомлень про те, що хтось дістав серйозних тілесних ушкоджень... Поліція втрутилася... і найактивніших направили до Шевченківського управління поліції", - повідомила О. Блищик.

"Наразі їхні особи встановлюються. Їх опитають, після чого правоохоронці нададуть правову кваліфікацію події", - зазначила вона.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", наразі паркан, що був встановлений ще вранці навколо Будинку профспілок, повалений, і на його місці нічого немає. Поліція забезпечує на місці порядок.

Народний депутат із фракції "Самопоміч" Семен Семенченко стверджує, що в приміщенні Будинку профспілок було затримано одну з груп незаконного формування, яке діє в Києві, і члени якого періодично фігурують у побитті людей - на Качиному озері, депутатів Київської ради під КМДА, біля Адміністрації президента, під час рейдерських захоплень і переділу бізнесу.

"На камери центральних телеканалів ці люди зізналися, що їх найняли за 1000 грн на день невідомих їм людей, один з яких - народний депутат України. Особистість нехай встановлює поліція. Було знайдено зошит з розрахунками, сумами, телефонами. На спробі затримати незаконну групу з боку "тітушек" (молоді люди спортивної статури, які беруть участь за гроші в незаконних діях - ІФ) застосовувався газ", - написав С.Семенченко на своїй сторінці в Фейсбук після затримання поліцією групи невідомих біля Будинку профспілок у четвер.

За його словами, під час перевірки з'ясувалося, що більшість затриманих - жителі окупованих територій Луганської й Донецької області, зокрема Алчевська та Стаханова, інші - із Запоріжжя та інших міст України.

"Ми вимагаємо, щоб правоохоронні органи забезпечили законність і припинили практику використання різних груп "тітушек", які, вдаючи "патріотично налаштовану громадськість", калічать, б'ють, поливають газом людей", - написав нардеп.

Він також зазначив, що бар "Каратель" у Будинку профспілок необхідно закрити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА