14:30 22.07.2016

Мер Бучі стверджує, що міська влада діяла в інтересах громади

2 хв читати
Мер Бучі стверджує, що міська влада діяла в інтересах громади

Мер Бучі Київської області Анатолій Федорук стверджує, що рішення міськради про вилучення 890 га земель лісового фонду з держвласності здійснювалися в інтересах територіальної громади.

"У результаті безглуздих рішень Генпрокуратури виходить, що Буча знаходиться за межами населеного пункту Буча. Проте 6,6 тис. жителів, власників територій, п'ять шкіл, лікарня, міська рада, сім виборчих дільниць розміщуються за межами населеного пункту, у них немає юридичної адреси. Тому з 1998 року міська рада, виконавчий орган, діяли і діють в інтересах територіальної громади", - сказав А.Федорук під час зустрічі з журналістами в четвер.

За його словами, згідно з межею смт Буча від 1968 року, його територія становить 1005 га, при цьому 890 га є ядром населеного пункту.

"Ми обстоюватимемо своє, тому що місто не може, як стверджує слідчий, розміщуватися за межами міста (...). Слідчі дії триватимуть близько півтора місяця, ми у свою чергу, з допомогою адвокатів, органу місцевого самоврядування, скоротимо цей проміжок часу для того, щоб встановити істину і поставити в цих питаннях крапку", - зазначив А.Федорук.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в приймальні міської ради Бучі, мер міста в п'ятницю перебуває на своєму робочому місці, адміністрація працює в штатному режимі.

Як повідомлялося, Бучанська міська рада в четвер не працювала у зв'язку зі слідчими діями Генеральної прокуратури України стосовно мера міста А.Федорука.

Для відвідувань також був закритий Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), розташований у будівлі міськради.

Як повідомив раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко, мерів Бучі та Ірпеня - А.Федорука та Володимира Карплюка - підозрюють у незаконній передачі земельних ділянок у власність своєму оточенню протягом 2006-2012 років.

"Сьогодні в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділи Генпрокуратури, СБУ та МВС провели обшуки за 31 адресою, в тому числі і за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня. Підозрювані посадові особи протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Генпрокурор, зокрема, зазначив, що колишньому першому заступнику голови Верховної Ради Ігорю Калєтніку дісталося 14 га лісових угідь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА