13:27 26.07.2016

Причина смогу в Києві - погодні умови, забруднення повітря перевищує гранично допустиму концентрацію

2 хв читати
Причина смогу в Києві - погодні умови, забруднення повітря перевищує гранично допустиму концентрацію

Білий серпанок у Києві спричинений метеорологічними умовами – високим температурним режимом, відсутністю тривалих опадів та вітру, повідомила Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Як повідомила у вівторок прес-служба ДПСС сформовані метеорологічні умови сприяють накопиченню та утримання шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери.

"У Києві, станом на 22-25 липня поточного року рівень забруднення перевищує середньодобові гранично допустимі концентрації (ГДК): діоксиду азоту - в 2,75-3,25 рази на всіх постах, окрім просп. Науки, 37, Гідропарк; формальдегіду в 1,0-1,3 рази на пл. Бессарабській, вул. Каунаській, пл. Перемоги, 98/2, пл. Московській. За результатами проведеного дослідження 25 липня на територіях розташування об'єктів житлового фонду, громадських будівель, установ соціального, культурного та побутового призначення максимальні концентрації шкідливих речовин у приземному шарі атмосфери в точках відбору повітря (проспект Бажана, 16, вул. Р. Окіпної, 4Б, вул. Хрещатик, 26) наближалися до гранично допустимих", - зазначено в повідомленні.

У Держпродспоживслужбі зазначають, що за збереження високого температурного режиму, відсутності тривалих опадів та вітру рівень забруднення атмосферного повітря зростатиме. "Це може сприяти загостренню хронічних хвороб верхніх дихальних шляхів, легенів, серцево-судинної системи, алергічних проявів, зокрема бронхіальної астми у людей", - сказано в повідомленні.

У зв'язку з цим для зменшення накопичення шкідливих речовин ув повітрі та впливу на здоров'я населення Головне управління ДПСС у м. Києві рекомендує столичній владі обмежити рух автотранспорту, особливо вантажного,центральними вулицями міста.

Як повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), за даними Укргідрометцентру, вранці 26 липня видимість у Києву становила 4 км, в аеропорту Жуляни – 5 км.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА