16:41 26.07.2016

Хресна хода рушила пішки до Києва житомирською трасою

2 хв читати
Хресна хода рушила пішки до Києва житомирською трасою

Колона учасників організованого УПЦ (МП) Хресної ходи продовжила рух пішки до Києва по житомирській трасі, поліція забезпечує правопорядок.

"Колона пішки продовжила рух", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі поліції Київської області.

У поліції запевнили, що правоохоронці вживають усіх заходів для забезпечення безпеки учасників Хресної ходи.

Для руху колони виділено одну зі смуг для заїзду до Києва на житомирській трасі. Колона відокремлена від проїжджих машин вільною смугою і обмежувальним тросом. Просування віруючих контролюють правоохоронці. По дорозі в напрямку Житомира машини повільно просуваються.

За житомирській трасі колона Хресної ходи повинна підійти до Храму святителя Феодосія Чернігівського (який вважається покровителем ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС) у Святошинському районі Києва і провести там молебень.

Перед цим правоохоронці умовляли учасників організованої Українською православною церквою (Московського патріархату) Хресної ходи скористатися автобусами для під'їзду на місце молебню в Києві.

Раніше у вівторок міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що сили Національної поліції України та Національної гвардії України заблокували прохід Хресної ходи вулицями Києва в зв'язку з виявленням бойових гранат і муляжу хв.

"Виявлені з ранку муляжі мін і реальні бойові закладки з гранатами не залишили у нас сумнівів в реальності загроз і провокацій. Силами Нацполіції і Нацгвардії - МВС заблокувало прохід ходи вулицями Києва. Безпека громадян вище релігійних ритуалів", - написав А.Аваков на Фейсбук у вівторок.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення і знищення муляжів вибухових пристроїв і двох закладок з бойовими гранатами і димовими шашками по ходу слідування організованої Українською православною церквою (Московського патріархату) Хресної ходи, повідомили в поліції Київської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА