17:40 26.07.2016

"Західну Хресну ходу" на Житомирському шосе зустрічають акцією протесту, "східну" - заблоковано на підході до столиці

2 хв читати
"Західну Хресну ходу" на Житомирському шосе зустрічають акцією протесту, "східну" - заблоковано на підході до столиці

На Житомирському шосе біля зупинки "Сосновий бір" (30 км від Києва) колону учасників організованої Українською православною церквою (Московського патріархату) Хресної ходи зустрічають акцією протесту.

Учасники акції протесту в кількості близько 50 осіб тримають у руках державні прапори України і чорно-червоні прапори ОУН та скандують гасла за єдину помісну церкву і проти засилля Московського патріархату в Україні.

Серед протестувальників - чоловіки у камуфляжній формі, жінки.

Наразі порушень громадського порядку немає.

Як повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП), нині колона учасників Хресної ходи, яка прямує із Західної України, йде по Житомирській трасі в напрямку Києва. Як стверджують в УПЦ (МП), в колоні орієнтовно 5 тис. осіб.

Ця колона у вівторок має підійти до Храму святителя Феодосія Чернігівського (він вважається покровителем ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС) у Святошинському районі Києва і провести там молебень за загиблими чорнобильцям.

В інформаційно-просвітницькому відділі УПЦ (МП) також підкреслили, що східний напрямок Хресної ходи нині залишається заблокованим на підході до Києва.

Як повідомлялося, близько 16:00 вівторка колона учасників Хресної ходи продовжила рух пішки до Києва по Житомирській трасі.

Правоохоронці вживають усіх заходів для забезпечення безпеки учасників Хресної ходи. Для руху колони виділено одну зі смуг для заїзду до Києва на Житомирській трасі. Колона відокремлена від проїжджих машин вільної смугою і обмежувальним тросом. Просування віруючих контролюють правоохоронці. По дорозі в напрямку Житомира машини повільно просуваються.

По Житомирській трасі колона Хресної ходи має підійти до Храму святителя Феодосія Чернігівського (який вважається покровителем ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС) у Святошинському районі Києва і провести там молебень.

Перед цим правоохоронці умовляли учасників організованої Українською православною церквою (Московського патріархату) Хресної ходи скористатися автобусами для під'їзду на місце молебню в Києві.

Раніше у вівторок міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що сили Національної поліції України та Національної гвардії України заблокували прохід Хресної ходи по вулицях Києва в зв'язку з виявленням бойових гранат і муляжу мін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА