16:41 03.08.2016

Рахунки "Фоззі-Фуд" розблоковано за рішенням апеляційної інстанції - Fozzy Group

3 хв читати
Рахунки "Фоззі-Фуд" розблоковано за рішенням апеляційної інстанції - Fozzy Group

Апеляційний суд Києва 2 серпня скасував постанову Печерського районного суду Києва про накладання арештів на рахунки ТОВ "Фоззі-Фуд" (Вишневе Київської обл.), що входить до Fozzy Group, ухвалену для забезпечення виконання його кредитних зобов'язань перед ПАТ "ВТБ Банк "(Київ).

"Рахунки компанії розблоковано. Це рішення Апеляційного суду є остаточним і не підлягає оскарженню", - йдеться в повідомленні прес-служби Fozzy Group в середу.

Fozzy Group також звинувачує ПАТ "ВТБ Банк" (Київ) у спланованих цілеспрямованих діях із дискредитації та дестабілізації роботи "Фоззі-Фуд".

"Зокрема, ПАТ "ВТБ Банк" використовує нечисті юридичні схеми в суді, що призводить до безпідставних арештів рахунків ТОВ "Фоззі-Фуд", - зазначено в повідомленні.

За даними Fozzy Group, Головне управління Національної поліції в Києві відкрило кримінальне провадження проти представників ПАТ "ВТБ Банк" через кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 365-2 Кримінального Кодексу України.

Компанія заявляє, що керівництво ТОВ "Фоззі-Фуд" продовжує переговорний процес із ВТБ Банком щодо предмета судового спору.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 12 липня 2016 року ухвалив рішення накласти арешт на рахунки ТОВ "Фоззі-Фуд" для забезпечення виконання його зобов'язання перед ПАТ "ВТБ-Банк" за кредитним договором 2007 року, в рамках якого загальна сума заборгованості ритейлера перед банком становить 302,48 млн грн.

Таким рішенням суд частково задовольнив позов банку і постановив заарештувати кошти на будь-яких рахунках "Фоззі-Фуд" в межах 239,13 млн грн.

Крім того, Київський апеляційний господарський суд постановою від 19 липня 2016 року також ще частково задовольнив позов ВТБ Банку, наклавши арешт на грошові кошти "Фоззі-Фуд" на рахунках в банку "Восток" (Дніпро) в межах 64,8 млн грн.

За даними ВТБ Банку, до кінця липня 2016 року фінустанова подала 37 позовних заяв щодо Fozzy Group, загальна сума вимог за якими становить 10,5 млрд грн. Дев'ять з них - за кредитними договорами на суму 2,2 млрд грн, і 28 - за договорами фінансового поручительства на суму 8,2 млрд грн.

ТОВ "Фоззі-Фуд" - структурна одиниця торгово-промислової групи Fozzy Group - зареєстровано в грудні 2002 року і займається розвитком мережі супермаркетів "Сільпо" в Україні. Початок її активної операційної діяльності датується серпнем 2003 року.

Компанія в 2015 році збільшила чистий збиток в 3,5 раза порівняно з 2014 роком - до 1 млрд 405,909 млн грн, а її чистий дохід зріс на 27,8% і становив 35 млрд 22,577 млн грн.

Чистий збиток "Фоззі-Фуд" за підсумками 2014 року становив 406,23 млн грн проти 0,21 млн грн чистого прибутку в 2013 році, чистий дохід зріс на 16,4% - до 27 млрд 408,606 млн грн.

У січні-червні 2016 року компанія збільшила чистий дохід на 7,7% порівняно з аналогічним періодом роком раніше - до18,144 млрд грн, при цьому її чистий збиток зріс на 2,8% і становив 618,87 млн грн.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців на 28 липня 2016 року, учасниками ТОВ були ПАТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Рітейл Капітал" (99,9998%, Київ) і ПрАТ "Сільпо Рітейл" (0,0002%, Вишневе Київської обл.).

Зареєстрований капітал ТОВ "Фоззі-Фуд" до кінця липня 2016 року становив 778,5 тис. грн. Кінцевим бенефіціаром компанії є Володимир Костельман.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА