20:19 10.11.2020

Fozzy Group відкрив перший "зелений" супермаркет "Сільпо Re Cycling" біля Києва

2 хв читати
Fozzy Group відкрив перший "зелений" супермаркет "Сільпо Re Cycling" біля Києва

Торгово-промислова група (ТПГ) Fozzy Group 6 листопада відкрила новий супермаркет "Сільпо Re Cycling" у с. Софіївська Борщагівка, побудований за стандартами екологічного будівництва BREEAM, повідомила прес-служба групи.

"Супермаркет побудований відповідно до вимог BREEAM - міжнародної системи сертифікації екологічності будівель. Серед її ключових умов: мінімальний вплив на довкілля, використання енергоефективного обладнання і відповідність екологічним цілям. Наразі плануємо подавати документи на отримання сертифіката BREEAM, який на сьогодні в Україні мають лише декілька об'єктів", - наведено в повідомленні слова інженера з енергоаудиту "Сільпо" Богдана Дейка.

Згідно з повідомленням, у супермаркеті використовується система геотермального опалення та кондиціонування, що скорочує енергоспоживання вп'ятеро, холодильні системи використовують вуглекислий газ замість фреону як холодагенту. Крім того, на даху супермаркету встановлені 664 сонячні панелі, які генеруватимуть 259 тис. кВт/год щороку.

Інфраструктура також включає станцію з прийому вторсировини, де за відсортовані відходи нараховують бали у бонусній програмі "Сільпо". На території також розташовані шість точок швидкої зарядки електромобілів.

Крім того, кошики в супермаркеті на 25% виготовлені з переробленого пластику з рибальських сіток.

"Зелені" супермаркети - це світовий тренд, який продовжує набирати обертів. Так, європейські мережі щороку будують або переобладнують під сучасні екологічні вимоги по кількасот супермаркетів. Наша мета - запустити цей тренд на українському ринку", - зазначила директор з маркетингу "Сільпо" Катерина Огуряєва.

Як повідомлялося, Європейський банк реконструкції і розвитку і ТПГ Fozzy Group підписали довгострокову кредитну угоду про виділення $60 млн для оновлення та розширення продуктових мереж "Сільпо" і "Фора", а також для запуску першого супермаркету в Україні.

Мережу продовольчих супермаркетів "Сільпо" засновано в 1998 році. Станом на листопад-2020 налічує 272 магазини, включно з чотирма делікатес-маркетами Le Silpo.

Fozzy Group - один із найбільших українських ритейлерів майже з понад 690 торговельними точками в усій території країни. Станом на 2019 рік загальна площа його магазинів перевищувала 1 млн кв. м. Компанія розвиває торговельні мережі різних форматів: супермаркети "Сільпо", оптові гіпермаркети Fozzy Cash & Carry, магазини біля дому "Фора", дискаунтери Thrash!, фармацевтичні супермаркети "Біла ромашка", магазини персональної електроніки Ringoo.

Співвласникам Fozzy Group є бізнесмени Володимир Костельман, Роман Чигір і Олег Сотников.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА