12:27 10.08.2016

Справу Єфремова та Медяника передадуть до суду до кінця року

2 хв читати
Справу Єфремова та Медяника передадуть до суду до кінця року

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що слідчі до кінця поточного року мають намір передати до суду справу про зазіхання на територіальну цілісність України, за якою проходять підозрюваними екс-голова фракції Партії Регіонів Олександр Єфремов і колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Медяник.

"Ми плануємо до кінця року цю справу направити до суду, тому ми не збираємося на досудових слідствах зловживати часом, тим більше арештами. Справа досить добре закріплена доказами і буде просуватися до суду", - сказав Ю.Луценко на прес-конференції в середу в Києві.

При цьому генпрокурор додав, що будуть ще затримання в рамках цього розслідування. "Ми зараз робимо все законні дії для того, щоб це були не просто затримання, а затримання з арештами, доказовою базою з швидким врученням підозри (про скоєння злочинів - ІФ). Це справа буде розвиватися досить динамічно", - запевнив Ю.Луценко.

Як повідомлялося, О.Єфремов був затриманий 30 липня в аеропорту "Бориспіль" з квитком на Відень. О.Єфремов підозрюється в скоєнні низки кримінальних правопорушень - заволодінні майном (ст.191 ч.5 КК), вчинення умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст.110 ч. 3 КК), у скоєнні організаційно та іншого сприяння створення терористичної організації "ЛНР" (ст.258-3, ч.1 КК).

1 липня Печерський райсуд Києва обрав О.Єфремову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів - до 28 вересня 2016 року, задовольнивши відповідне клопотання прокуратури.

7 липня Ю.Луценко повідомив, що в рамках справи заарештованого О.Єфремова затриманий наступний фігурант - колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Медяник. Він підозрюється в скоєнні навмисних дій з метою зміни меж території України на порушення Конституції, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків за ч.3 ст. 110 КК, а також у вчиненні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР" за ч.1 ст.258-3 КК.

8 липня Печерський райсуд Києва обрав В.Медянику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб до 4 жовтня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА