13:10 10.08.2016

Результатів ДНК-експертизи у справі про вбивство Бузини ще немає

2 хв читати
Результатів ДНК-експертизи у справі про вбивство Бузини ще немає

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що наразі результатів ДНК-тесту у справі про вбивство публіциста Олеся Бузини ще немає.

"Якщо експертиза скаже "так", то це буде дуже серйозною обтяжливою обставиною провини цих двох підозрюваних (Андрія Медведька і Дениса Поліщука - ІФ). Якщо наукова експертиза скаже "ні", що це не їх ДНК матеріал і він не збігається з ДНК, який був вилучений на автомобілі вбивць, ці люди можуть видихнути спокійно і вважати, що їх провина абсолютно не доведена", - сказав Ю.Луценко на брифінгу в Києві в середу.

"Це дуже об'єктивна оцінка. Наразі не готовий стверджувати, але тиждень тому ми не отримали офіційних даних експертизи. Як тільки вони будуть, громадськість буде про них знати", - додав генпрокурор.

За його словами, проведення експертизи ДНК є точним способом визначити відповідність генетичних матеріалів підозрюваних тому матеріалу, який був вилучений з автомобіля, в якому були вбивці О.Бузини. Ю.Луценко зазначив, що точність тесту ДНК становить понад 99%.

Як повідомлялося, О.Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив.

Двоє підозрюваних у скоєнні злочину О.Медведько та Д.Поліщук були затримані 18 червня. Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і неодноразово його продовжували. Але наприкінці 2015 року вони були поміщені під домашній арешт, а з весни 2016 року щодо них перестали застосовувати запобіжний захід, пов'язаний з обмеженням свободи.

У цій справі досі триває досудове слідство. Підозрювані категорично заперечують свою причетність до вбивства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА