21:13 10.08.2016

Скібіцький: Жодного співробітника української розвідки ФСБ у Криму не затримувала

2 хв читати
Скібіцький: Жодного співробітника української розвідки ФСБ у Криму не затримувала

У Головному управлінні розвідки (ГУР) Міністерства оборони України спростовують інформацію ФСБ РФ про нібито спроби прориву з боку "диверсійно-терористичних груп" у складі бійців ГУР Міноборони і нібито їх затримання у Криму.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростовує інформацію, що зараз поширює ФСБ Російської Федерації, про участь підрозділів військової розвідки в терористичній діяльності на території окупованого Криму. Це по-перше. А по-друге, звичайно, як ФСБ назвала там співробітників Головного управління розвідки, - зазвичай ми не коментуємо інформацію про наших співробітників, але реально на сьогоднішній день жодного співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони Федеральна служба Росії на території Криму не затримувала", - повідомив представник управління ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький телефоном в ефірі "5 каналу".

Коментуючи повідомлення ФСБ про масовану вогневу підтримку прориву ДРГ, В. Скібіцький зазначив, що українська розвідка уважно вивчила матеріали, поширені ФСБ, і зазначив, що на сьогодні на півночі Криму зосереджені батальйонні та ротні оперативно-тактичні групи російських військ.

"Якщо б з нашого боку були застосовані важка техніка, бронетранспортери, артилерійські системи, то повірте мені, вже б Російська Федерація кричала про це на весь світ 8 серпня, а жодної реакції не було. І виникає інше питання: якщо там розміщені підрозділи регулярних збройних сил Росії, вони ніяк не реагували на так званий прорив диверсійних груп. Це більше схоже на сценарій якихось навчань, що дійсно зараз відпрацьовуюється на території Криму", - висловив він думку.

За словами В. Скібіцького, заява ФСБ РФ про "ДРГ ЗСУ в Криму - це один з елементів підбурювання та дестабілізації ситуації в Україні, "провокація, це елемент тієї "гібридної війни", яку зараз веде Російська Федерація проти нас".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА