13:47 11.08.2016

Відкрито справу за фактом викрадення Є. Панова

2 хв читати
Відкрито справу за фактом викрадення Є. Панова

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом викрадення голови Самооборони м. Енергодар Запорізької області Євгена Панова за зверненням його родичів, повідомив тимчасово виконувач обов'язків голови Національної поліції України Вадим Троян у четвер.

Як повідомляє Департамент комунікації Нацполіції, слідчі кваліфікували цей факт за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

За словами т.в.о. голови Нацполіції, відповідне звернення про викрадення Є. Панова надійшло до поліції від його родичів у середу, 10 серпня, після чого інформацію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. "Ми вживаємо всіх необхідних заходів для швидкого, повного та неупередженого з'ясування всіх обставин скоєння цього злочину", - наголосив В Троян.

Як повідомлялося, 10 серпня у ФСБ РФ заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двох спроб прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" у складі бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибелі під час зіткнення військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявляють, що ліквідували на території Криму "агентурну мережу" українського ГУР, а також повідомили про затримання особи громадян України і РФ, "надавали сприяння в підготовці терактів", зокрема жителя м. Енергодар Запорізької області Євгена Панова, якого назвали співробітником ГУР МО України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. У Міноборони назвали такими ж безпідставними звинувачення російської сторони в здійсненні обстрілу півострова з материкової частини України.

Брат Є. Панова Ігор Котелянець вважає, що Євгена викрали в Запорізькій області і вивезли до Криму. Колега і однополчанин Є Панова Ігор Матюхін заявляє, що разом з Є. Пановим зникли щонайменше двоє його однополчан, з якими він у 2014 році брав участь в АТО у складі 37-го батальйону, а напередодні зникнення поїхав на рибалку до сусіднього м. Василівка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА