15:23 11.08.2016

Громадськості повернуто понад 42 га незаконно відчуженої землі в І півріччі 2016 р.

2 хв читати
Громадськості повернуто понад 42 га незаконно відчуженої землі в І півріччі 2016 р.

У першому півріччі 2016 року суди, задовольнивши позови Генеральної прокуратури України, повернули громадськості понад 42 гектарів землі, незаконно відчуженої в попередні роки.

"За 2015 рік повернуто землі в результаті зусиль Генпрокуратури через подачу позовів 59 521 га, що в сумі становить 1 млрд 786 млн 168 тис. 246 грн. Цифри дуже великі. Якщо говорити про 2016 рік, то за шість місяців було повернуто землі 42 286 га на суму 2 млрд 274 млн 787 тис. грн ", - повідомила заступник генерального прокурора України Анжела Стрижевська на брифінгу в четвер у Києві.

За її словами, в питанні повернення земель "є певні складності, оскільки більшість з них були незаконним шляхом вилучені з державних фондів не вчора, не позавчора, не в 2014 році, не в 2015 р., а це було набагато раніше - в період 2010 -2011 років".

А.Стрижевська також назвала резонансні справи, в результаті яких незаконно відчужені у держави землі були повернуті. Так, за її словами, повернуті 2,64 га землі (Сухолуцьке лісництво Вишгородського району Київської області) в результаті розірвання договору оренди (на 49 років) з ТОВ "Дім лісника", яке пов'язують з колишнім президентом Віктором Януковичем і його оточенням.

Вона також повідомила, що у Генпрокуратури є і негативний досвід, коли вищі судові інстанції скасовують рішення судів, задовольнили позови прокуратури щодо повернення незаконно відчужених земель. За її словами, це стосується і "скандальної справи, пов'язаної з Жуковим островом".

"На жаль, такі випадки у нас є, але ми і далі будемо використовувати всі передбачені законом методи, щоб повернути громадськості незаконно вилучені земельні ділянки", - сказала А.Стрижевська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР: РФ на місяць може виробляти 30-40 одиниць ракет "Калібр", до 10 - "Оніксів" і стільки ж "Цирконів", до трьох - Х-69

Волонтери ТЧХУ та рятувальники ДСНС евакуювали 84 людини з багатоповерхівки Вишгорода, де виникла пожежа

Окупанти обстріляли село на Харківщині, загинула мирна жителька - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок обстрілу Золочева Харківської області зросла до восьми осіб - МВС

Міноборони відкрило в Україні вже 19-й центр рекрутингу - в Ужгороді

Відомо про двох загиблих і шістьох поранених унаслідок обстрілу Гірника Донецької області - голова ОВА

Тенденція до збільшення кількості ДТП через водіння в нетверезому стані посилюється - патрульна поліція

Журналісти можуть відновити роботу у ВР для висвітлення сесій після великодніх свят - Юрчишин

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

До Києва прибула заступниця адміністратора USAID

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА