16:30 13.08.2016

У ГУР немає людей, які в російських ЗМІ фігурують як кримські "диверсанти" - Міноборони України

2 хв читати
У ГУР немає людей, які в російських ЗМІ фігурують як кримські "диверсанти" - Міноборони України

Міністерство оборони України спростовує інформацію, що з'явилася в російських ЗМІ, про причетність до підготовки так званих кримських "терактів" працівників Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони.

"Щодо окремих заяв російських спецслужб. Міністерство оборони повідомляє, що у складі Головного управління розвідки ніколи не існувало 37-го батальйону 56-ї бригади. Особи, про яких йдеться в повідомленнях, не є працівниками Головного управління розвідки Міністерства оборони України", - йдеться в повідомленні на сайті оборонного відомства в суботу.

Напередодні в російських ЗМІ з посиланням на джерело в спецслужбах з'явилася інформація про склад диверсійної групи, яку співробітники ФСБ виявили в ніч на 7 серпня біля н. п. Суворове поблизу Армянська. Згідно з цими даними, організатором був нібито начальник розвідки 37-го батальйону 56-ї бригади Головного управління розвідки Міноборони України капітан Володимир Сердюк. Окрім нього, до групи входили командир взводу розвідки 37-го батальйону лейтенант Олексій Сандул, офіцер ГУР з позивним "Лис" Олег Дмитренко, розвідник Олександр Кирилов, а також Олег Москвітін.

Як повідомлялося, 10 серпня у ФСБ РФ заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двох спроб прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибелі під час зіткнення військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявляють, що ліквідували на території Криму "агентурну мережу" українського ГУР, а також повідомили про затримання громадян України і РФ, які "надавали сприяння в підготовці терактів", зокрема жителя м.Енергодара Запорізької області Євгена Панова, якого назвали співробітником ГУР МО України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. У Міноборони назвали такими ж безпідставними звинувачення російської сторони в здійсненні обстрілу півострова з материкової частини країни.

Крім того, за даними МЗС РФ, в Криму за нібито сприяння у підготовці терористичних актів затриманий Андрій Захтей.

За інформацією народного депутата України Антона Геращенко (фракція "Народний фронт"), А.Захтей був двічі судимий, "це банальний антиукраїнськи налаштований і двічі судимий рецидивіст на прізвисько "Зая".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА