10:18 16.08.2016

Невраховану лісопродукцію на більш ніж 4 млн грн вилучено на Волині та Закарпатті

2 хв читати
Невраховану лісопродукцію на більш ніж 4 млн грн вилучено на Волині та Закарпатті

Працівники Управління захисту економіки спільно з прокуратурою та Управлінням служби безпеки у Волинській області припинили діяльність групи осіб, які організували злочинну схему незаконної вирубки лісу та вивезення його за межі України, повідомляє Департамент захисту Національної економіки поліції України.

"На Волині група осіб займалася незаконним вивезенням деревини до країн Євросоюзу. Наразі оперативники Управління захисту економіки спільно з прокуратурою провели майже 20 обшуків на території лісгоспів. Дії зловмисників кваліфіковані за чотирма статтями Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні департаменту.

Згідно з повідомленням, встановлено, що суб'єкти господарювання діяли за сприяння керівництва Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. До злочинного "ланцюжка" також входили керівники державних лісогосподарських підприємств області. До схеми були також залучені кілька керівників приватних підприємств. Вони шляхом підкупу працівників Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства отримували фіктивні документи щодо обсягу, виду деревини, її кількісних і якісних показників. Отримано повний пакет дозвільних документів на лісопродукцію надавав можливість безперешкодно вивозити її за кордон.

Під час санкціонованих обшуків складів майже двох десятків лісогосподарських підприємств Волинської області вилучено понад 500 кубометрів лісоматеріалів цінних порід, підготовлених до вивезення, і фінансово-господарську документацію. Вартість виявленої деревини становить понад 3 млн грн.

На Закарпатті виявлено факт незаконної вирубки на території однієї з філій лісового агропромислового господарства області, що припустилися незаконної вирубки дерев цінних порід на суму 1,35 млн грн.

За цим фактом прокуратура Волинської області відкрила кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України, а місцева Мукачівська прокуратура Закарпатської області відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Наразі правоохоронці проводять першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності всіх причетних до злочинних схем осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В ОДЕСІ ЧУТИ ВИБУХ - МЕР

Від початку доби на фронті відбулося 29 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ситуація напружена - Генштаб ЗСУ

У Дніпропетровській області знищено 1 ворожий БпЛА - ВК "Восток"

Ми запросили на Саміт миру і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинула 1 людина, поранено 6 - голова ОВА

На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів постраждали 2 мирні мешканки - Синєгубов

Сили оборони не дають просунутися окупантам на півночі Харківської області, проте РФ може почати наступ на Золочівському напрямку

На Харківщині лісовими пожежами охоплено понад 3,9 тис. га - ДСНС

У Миколаївській області рятувальники ліквідували пожежу площею 1500 кв. м, що виникла внаслідок падіння уламків БпЛА - ДСНС

США підтвердили свою участь у Саміті миру на високому рівні, але поки що немає конкретного підтвердження про участь Байдена - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА