14:27 16.08.2016

Адвокат Полозов заявив про нелюдські умови для затриманих в окупованому Криму

2 хв читати
Адвокат Полозов заявив про нелюдські умови для затриманих в окупованому Криму

У слідчому ізоляторі Сімферополя в окупованому Російською Федерацією Криму тримають майже 2500 осіб, хоча він розрахований на 1100 осіб, заявив адвокат Микола Полозов.

"Ізолятор тимчасового тримання на території півострова працює тільки один в Сімферополі. Він розрахований на 1100 осіб, зараз у ньому майже 2500 осіб. Люди сплять по черзі. З огляду на географічне положення Криму, там влітку дуже спекотно, нестерпно", - розповів М. Полозов на прес-конференції у вівторок у Києві.

За словами М.Полозова, серед затриманих у Сімферопольському ізоляторі є мусульмани, але " баланда, яка вариться там, готується на основі свинячого жиру".

М.Полозов також повідомив, що адвокатам, громадським захисникам, родичам затриманих потрапити до будівлі ізолятора практично неможливо.

"Сам факт потрапляння під варту в Криму - це вже суттєве випробування для людини, яке, на мій погляд, необхідно прирівнювати до тортур. Це може зробити лише моніторингова місія, яку в Крим не пускають", - сказав М.Полозов.

Він також зазначив, що ні до чого не привели переговори між російським і українським омбудсменами про передачу громадян України, які раніше були засуджені й перебувають у слідчому ізоляторі Сімферополя, щоб вони відбували покарання в Україні.

"За моєю інформацією, нічим це не закінчилося, і деяких з людей просто вивезли кудись на територію Росії. Де вони - невідомо. Мабуть, у якійсь колонії російській. Родичі не сповіщають про це", - повідомив адвокат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Покровськ залишається оперативною метою російських військ, попри відкриття нового фронту на Харківщині - британська розвідка

Лондон передав у дар Україні автомобілі в межах програми Ulez для використання в гуманітарних цілях

Десятеро українських військових пройшли в Нідерландах навчання з обслуговування винищувачів F-16

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

В Україні активно розвивається серійне виробництво наземних дронів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА