14:47 16.08.2016

ПРООН доставила 87% найменувань закуплених коштом держбюджету України ліків

2 хв читати
ПРООН доставила 87% найменувань закуплених коштом держбюджету України ліків

Міжнародна організація Програма розвитку ООН (ПРООН, UNDP) доставила в Україну 87% найменувань закуплених коштом держбюджету-2015 ліків, покривши 89% суми угоди з Міністерством охорони здоров'я.

Як повідомляється на сайті ПРООН, станом на середину серпня ПРООН поставила 100% вакцин, лікарські засоби для лікування гемофілії і Орфа захворювань.

Поставка медикаментів для лікування туберкульозу забезпечена на 84%, ліків від гепатиту - на 81%, тестів для діагностики туберкульозу - на 88%, тест-систем для діагностики ВІЛ-інфекції, супроводу антиретровірусної терапії та моніторингу перебігу ВІЛ-інфекції у хворих, визначення резистентності вірусу і проведення референс-досліджень - на 86%.

"Медикаменти та лікарські засоби доставляються пацієнтам уповноваженими організаціями МОЗ України", - підкреслює ПРООН.

У грошовому еквіваленті, за даними організації, відповідно до бюджету ПРООН, повністю закуплені препарати для лікування гемофілії, Орфа захворювань і вакцин, на 60% - ліків від туберкульозу, на 99% - медичні препарати для лікування гепатиту, на 75% - для діагностики туберкульозу і на 77% - тест-системи для діагностики ВІЛ-інфекції, супроводу антиретровірусної терапії та тестові набори для моніторингу перебігу ВІЛ-інфекції.

"Ефективність поставок була продемонстрована вже протягом перших шести місяців з дня робочого запуску, із загальною економією бюджету більш ніж на $8 млн", - зазначив директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра.

В організації наголошують, що після відповідного рішення МОЗ ПРООН зможе придбати додатковий обсяг ліків на зекономлені кошти.

Як повідомлялося, договір між МОЗ та ПРООН було підписано в жовтні 2015. Частина коштів в ПРООН надійшла в середині листопада, кошти для закупівлі вакцин надійшли наприкінці грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА