15:24 17.08.2016

Виробники смартфонів надто часто оновлюють моделі - опитування споживачів

1 хв читати
Виробники смартфонів надто часто оновлюють моделі - опитування споживачів

Світові виробники мобільних пристроїв щорічно випускають надто багато нових моделей, вважають споживачі в шести країнах світу, що брали участь e дослідженні, проведеному Greenpeace.

Опитування споживачів показаkj, що половина респондентів вважала за краще б міняти мобільний телефон рідше, ніж це відбувається, повідомляє Associated Press.

Мобільні телефони є одним з найбільш часто замінних електронних пристроїв. Найбільші виробники смартфонів - Samsung і Apple - випускають нові флагманські моделі, принаймні раз на рік, а також регулярно оновлюють лінійки менш дорогих пристроїв.

"Більше половини респондентів зійшлися на думці в тому, що виробники випускають дуже багато нових моделей, причому багато з них здатні функціонувати лише пару років, - зазначає представник IT-підрозділу Greenpeace East Asia Чих Ан Лі. - Насправді більшість користувачів хоче, щоб їх смартфони легше розбиралися і лагодилися".

Дослідження показало різне ставлення до ремонту телефонів у різних країнах. Так, представники Китаю та Південної Кореї охочіше ремонтують телефони, ніж жителі США або Німеччини.

В опитуванні брали участь 1 тис. споживачів у США, Мексиці, Росії, Німеччини, Китаї та Південній Кореї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА