13:31 19.04.2023

Майже 3/4 учнів використовують для дистанційного навчання смартфони

2 хв читати
Майже 3/4 учнів використовують для дистанційного навчання смартфони

74% опитаних учнів використовують для дистанційного навчання смартфони, йдеться в дослідженні Державної служби якості освіти.

Згідно з дослідженням, лише половина учнів мають комп'ютери/ноутбуки/планшети, щоб навчатися дистанційно, 74% учнів використовують для дистанційного навчання смартфони, а 23% батьків/учнів базової та середньої школи зазначили, що дитина має один гаджет, який ділить з іншими членами сім'ї.

Також дослідження засвідчило, що 25% учителів не забезпечені робочими комп'ютерами, а 20% не забезпечені доступом до інтернету. Третина педагогів використовує домашній комп'ютер разом з іншими членами родини.

Крім того, дослідження показало, що 33% директорів у містах і 50% у селах не змінювали розкладу занять у школах в умовах війни, а 40% освітян у містах і 44% у селах не вносили змін до календарно-тематичного планування в результаті зміни режиму роботи школи.

Керівники шкіл також повідомили, що найбільше заважали організації освітнього процесу у 2022/2023 навчальному році: повітряні тривоги, відсутність електрики, відсутність інтернету, відсутність укриття, бойові дії на території, відсутність опалення, нестача підручників та низка інших менш значущих чинників.

Водночас 92% директорів шкіл заявили, що в їхніх закладах немає втрат у навчальному часі, але лише 40% батьків повідомили, що їхні діти постійно навчалися.

Що стосується змін контингенту освітян, то лише у 45% шкіл не було змін у педагогічному складі. Водночас серед причин зміни контингенту: звільнення вчителів за власним бажанням (40%), призов на військову службу (21%), відпустка без збереження зарплати (14%), припинення трудового договору (9%).

Незважаючи на це, 79,3% керівників шкіл заявили, що всі сфери освіти в навчальному закладі забезпечені.

Дослідження провела з 26 грудня 2022-го до 7 січня 2023 року Державна служба якості освіти України за підтримки ініціативи "Збереження доступу до шкільної освіти". Дослідженням охоплено 150 шкіл з усіх областей України. В онлайн-анкетуванні взяли участь директори шкіл, учителі (6 532), учні (4 324 учні 10 класів) та батьки (10 899).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА