15:24 17.08.2016

"Міністр ЛНР" із подільниками з 2014 р. привласнював гроші від продажу вугілля з шахт окупованої Луганщини і фінансувалв НЗФ – СБУ

1 хв читати
"Міністр ЛНР" із подільниками з 2014 р. привласнював гроші від продажу вугілля з шахт окупованої Луганщини і фінансувалв НЗФ – СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили організовану злочинну групу під керівництвом міністра палива, енергетики та вугільної промисловості ЛНР", яка привласнювала гроші від продажу вугілля енергогенеруючих компаній і фінансувала НЗФ "ЛНР".

"Правоохоронці з'ясували, що так званий "міністр палива, енергетики та вугільної промисловості ЛНР" в 2014 році почав контролювати роботу всіх вугледобувних та вуглепереробних підприємств на окупованій території Луганщини. Всі шахти збували продукцію виключно через захоплене терористами державне вугільне об'єднання", - йдеться в повідомленні прес-центру СБ України, оприлюдненому в середу.

Разом зі спільниками "міністр" постачав вугілля енергогенеруючим компаніям в контрольовані українською владою регіони. Отримані гроші зловмисники переводили в готівку шляхом укладання фіктивних угод із підставними фірмами на поставку товарів і послуг.

"Гроші кур'єри завозили в "ЛНР", де учасники угруповання більшу їх частину привласнювали, а решту – спрямовували на фінансування незаконних збройних формувань терористів", –інформує СБУ.

За висновком судово-бухгалтерської експертизи, ОЗУ привласнило понад 16 млн грн.

У спецслужбі повідомили, що чотирьом фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Їх оголошено в розшук. Досудове слідство триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА