17:03 17.08.2016

Закуплені коштом держбюджету онкопрепарати на $5,1 млн затримані на митному складі "Борисполя"

2 хв читати

Низка закуплених британським закупівельними агентством Crown Agents коштом державного бюджету-2015 онкопрепаратів на загальну суму $5,1 млн наразі затриманий на митному терміналі аеропорту "Борисполя".

Відповідно до прес-релізу Crown Agents, препарати затримані "через деякі непорозуміння щодо митного оформлення деяких поставок українськими дистриб'юторами".

"Питання вирішують юридичні радники всіх сторін. Ми сподіваємося на швидке вирішення цієї проблеми", - повідомляє Crown Agents.

Британське агентство зазначає, що станом на 17 серпня Crown Agents поставило в Україну в натуральному вираженні понад 62,66% ліків для програм дитячої онкології, 56,2% препаратів для лікування дорослого онкології та 80,98% реагентів. При цьому 5% лікарських засобів у рамках програм дитячої та дорослої онкології, які за графіком мали були бути поставлені у вересні, жовтні й листопаді, достроково поставлені в Україну в серпні.

Як повідомлялося, Crown Agents заявило про економію понад 45% або 500 млн грн на закупівлі препаратів за програмами дитячої та дорослої онкології за кошти держбюджету 2015 року порівняно із закупівлями 2014 року.

До кінця серпня Crown Agents очікує виконання поставок на загальну суму $3,6 млн за програмами дитячої та дорослої онкології. Таким чином, загальний обсяг поставок за цими програмами становить 80% медичних препаратів за програмою дорослої онкології, 58% - з дитячої.

Crown Agents - міжнародна компанія, яка співпрацює з урядами, міжнародними організаціями та компаніями в зміцненні систем охорони здоров'я, управління низкою поставок, управління економічним розвитком і надання гуманітарної допомоги. Crown Agents має понад 185-річний досвід роботи в усьому світі й провадить свою діяльність у понад 100 країнах світу.

В Україні Crown Agents працює понад 10 років. Серед реалізованих проектів Crown Agents в Україні, зокрема, проекти підтримки реформи державних закупівель, будівництва централізованого сховища для відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання, проведення аудиту процедур державних закупівель ЄБРР, підтримки реформи управління державними фінансами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА