19:59 18.08.2016

Розслідування вбивства адвоката Грабовського завершено - адвокат

2 хв читати

Військова прокуратура завершила досудове слідство у справі про вбивство адвоката Юрія Грабовського, який представляв у суді інтереси російського військовослужбовця Головного розвідувального управленні Російської Федерації Олександра Александрова, повідомляє захисник визнаної потерпілою у справі сестри вбитого, адвокат Ігор Черезов.

"Досудове слідство у справі про вбивство адвоката Грабовського Ю.Л. закінчено. Про це сьогодні представнику потерпілої Грабовської О.Л., захиснику Черезову І.Ю. було повідомлено у військовій прокуратурі, яка здійснювала досудове слідство у цій справі", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в четвер на сторінці "Адвокат Черезов і партнери" у Facebook.

Найближчим часом відбуватиметься ознайомлення з матеріалами справи, що нараховує 15 томів. У справі, як і раніше, двоє підозрюваних, яким інкримінують вчинення двох умисних вбивств, за версією слідства - з метою пограбування.

"За нашими оцінками, справу буде передано до суду не раніше за початок вересня цього року", - йдеться в інформації.

Як повідомлялося, на початку березня 2016 року з'явилася інформація про зникнення Ю.Грабовського, який захищав військовослужбовця ГРУ Генштабу ЗС РФ О.Александрова в київському суді.

Інформація про загибель Ю.Грабовського з'явилася 25 березня. Цього самого дня заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що Ю.Грабовський був убитий насильницьким шляхом із застосуванням вогнепальної зброї. Також, за його словами, в Одеській області було затримано другого підозрюваного в причетності до вбивства; він вказав на місце вбивства та поховання тіла адвоката.

29 березня А.Матіос продемонстрував журналістам відео з матеріалів слідства, на якому Ю.Грабовський заявляє людині за кадром, що зобов'язується припинити надавати правову допомогу О.Александрову.

2 квітня Ю.Грабовського поховали на Лісовому кладовищі в Києві.

5 квітня А.Матіос заявив, що слідству вдалося встановити обставини вбивства Ю.Грабовського, та спрогнозував, що протягом 10-15 днів розслідування буде завершено.

Наприкінці липня головний військовий прокурор повідомив, що вбивство адвоката розкрито.

У Національній асоціації адвокатів України вважають, що вбивство Ю.Грабовського пов'язане з його професійною діяльністю.

13 серпня А.Матіос відкинув професійну діяльність як версію вбивства адвоката.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА