18:00 23.08.2016

ДФС проводить обшуки експортерів зерна в Одеській області

1 хв читати
ДФС проводить обшуки експортерів зерна в Одеській області

Обшук компаній "Олімпекс Купе Інтернешнл", "Металзюкрайн Корп Лтд", "Вторметекспорт", "Ферко" співробітниками Державної фіскальної служби відбувається в Одесі і Одеській області.

"ДФС зараз проводить обшук компаній-зернотрейдерів і тих, хто займається перевалкою зерна, блокує роботу відповідних компаній. Обшук відбувається одночасно за 9 адресами", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" директор юркомпанії LeGran.TT Тетяна Титаренко.

За її словами, зараз ДФС порушує закон і в односторонньому порядку розриває договори між Офісом з обслуговування великих платників податків і підприємствами про визнання електронної документації. Таким чином, компанії позбавляються можливості своєчасно зареєструвати податкові накладні та підпадають під серйозні штрафи, за рахунок яких ДФС виконує план зі збору платежів до бюджету.

"Одним натисканням кнопки блокується робота підприємства, яке не може ні зареєструвати податкову накладну, ні подати електронну звітність", - зазначила Т.Титаренко.

Вона додала, що її клієнти - "Вторметекспорт", "Ферко" - подали позови до суду на ДФС про визнання протиправними дій з розірвання договору на електронне обслуговування. Суд заборонив ДФС не приймати накладні компанії, але податківці це рішення не виконують досі, що передбачає кримінальну відповідальність за статтею 382 Кримінального кодексу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА